BMW lansirao Gran Coupe iz Serije 6

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

 

Ovo je novi BMW Gran Coupe iz Serije 6, automobil sa četvora vrata i 4+1 sedištem. Novi BMW-ov adut uspešno kombinuje uspešan dizajn i vozačke karakteristike, kako to uostalom i dolikuje jednom Bavarcu. Prefinjenost ovog automobila je dovedena do nekakvog realnog savršenstva, pa kupci koji žele spoj luksuza i glamura sa sportskim navikama neće imati problema da se naviknu na jedan ovakav automobil.

Gran Coupe biće ponuđen u tri verzije kojima će snagu davati šestocilindrični TwinPower Turbo agregat, a nešto kasnije, na leto sledeće godine, trebalo bi da izađe i verzija sa V8 motorom, dok će kao šlag na tortu doći pogon na sva četiri točka.

 

 

Gran Coupe dugačak je nešto više od 5 metara (tačnije 5.007 mm), međuosovinsko rastojanje iznosi 2,96 metara, što je urađeno prvenstveno sa ciljem da se putnicima na zadnjoj klupi omogući više komfora, što je i postignuto. Svakako da širina od 1,89 metara i visina od 1,39 metara doprinosi ukupnom povećanju korisnog unutrašnjeg prostora. Poređenja radi, Gran Coupe je 102 mm duži i 34 mm širi od modela 550i, dok je klirens manji za čak 72 mm.

Kao što smo već rekli, Gran Coupe čuva tradicionalni inat BMW-a da u jednom automobilu sjajno iskombinuje vrhunske sportske karakteristike i ponudi luksuzni komfor. Kako komfor zahteva da se često odlazi i na neka duža putovanja, prtljažnik od 460 liatara biće od velike koristi.

Na Gran Coupe-u primenjen je nepogrešivi dizajn, koji ovaj automobil čini pravim elegantnim atletom. Gran Coupe zaista deluje kao vozilo za elitu, tako da prolaznici na ulici, koji će samo tu i moći da ga i vide, neće imati problema da prepoznaju dugački prednji deo, sa izgledom koji pomalo podseća na ajkulinu glavu.

Tehnološkom ponosu bavarskih inženjera doprinose adaptivna LED svetla, čiji jedan deo snopa prati linije na putu i tako nepogrešivo i maksimalno osvetljama put čineći vožnju daleko bezbednijom.

Što se drugih tehnoloških pikanterija tiče, tu su specijalizovani BMW-ov Connected Drive driver assistance sistem i razni mobilni servisi. Takođe, BMW je na ovaj model ugradio i kameru za vožnju unazad, parking senzore, sisteme za noćnu vožnju i prepoznavanje pešaka na putu, zatim sistem za obaveštavanje ukoliko putanja vozila odudara od isprekidane linije, sistem za otkrivanje vozila u mrtvom uglu, a sve to smešteno je u BMW-ovom displeju najnovije generacije. Da užitak bude potpun pobrinuće se moćni audio sistem.

Zahvaljujući finom "štelovanju", BMW-ovi inženjeri uspeli su da izvuku maksimalni odnos snage i potrošnje, tako da će pomenuti šestocilindraš sa tri litra zapremine  i snagom od 315 konja (verzija 640i Gran Coupe) do stotke stizati za svega 5,4 sekunde, dok je maksimalna brzina ograničena na 250 km/h. Testovi su pokazali da je prosečna potrošnja oko 7,8 l/100km.

Verzija sa 4,4-litarskim V8 agregatom poseduje dva turbopunjača koja isporučuju 445 KS, što ubrzanje do 100km/h skraćuje na 4,6 sekundi. Kod ove verzije, potrošnja se kreće u rasponu 8,6-8,8 l/100km. Kod pogona na svim točkovima, snaga je maksimalno iskorišćena, što omogućava veliko ubrzanje i stabilnost i dostizanje brzine od 100 km/h za 4,5 sekundi.

 

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»