ZLATNI AUTO: Žiri i publika izabrali najbolje!

Ovogodišnji Izbor za "Zlatni auto" ušao je u završnu fazu. Sve je spremno za gala dodelu trofeja i priznanja, ali da bi se stiglo do modela koji će ove godine poneti laskave titule, naša publika i žiri ponovo su morali vredno da rade. Posle glasanja čitalaca u prvom krugu, drugi deo Izbora, ocenjivanje finalista bilo je konačno sito u izboru najboljih, najpopularnijih automobila na tržištu Srbije, koje se ponovo održava pod generalnim pokroviteljstvom kompanije OMV!

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Kao i prethodnih godina Izbor 2017. počeo je glasanjem publike, čitalaca magazina "Auto Bild" i posetilaca sajta blic.rs, koji su imali manje od mesec dana da se izjasne o svojim favoritima, modelima koji su bili raspoređeni u sedam kategorija. I, ponovo se bili vredni, pošto je, uglavnom on-lajn, stiglo gotovo 17.000 glasova, na osnovu kojih smo dobili finaliste za naš drugi krug.

Ove godine, drugi krug glasanja obavili smo na ekskluzivnoj lokaciji, prostoru JAT Tehnike na Beogradskom aerodromu, gde je žiri pristupio ocenjivanju finalista koji su bili podeljeni u pet kategorija - u prostale dve, pobednici su već bili poznati, s obzirom da se u prvom krugu našlo samo po tri modela, koji su praktično "direktno" ušli u finale. Kako su dva modela od publike dobili ubedljivo više od ostalih, odlučili smo da ih proglasimo pobednicima i bez finalnog kruga.

Ove godine, u kategoriji malih krosovera, titulu "Zlatnog auta" osvojila je "tojota C-HR", dok je pobednik prvog izbora u kategoriji "zelenih automobila" BMW i8. Oba modela, iako nisu dobijala ocene u drugom krugu, našli su se pred članovima žirija, kako bi se i oni uverili ukvalitete pomenutih vozila i ocenili da li naša publika ima dobra ukus.

Prve reakcije su da su ovi modeli bili i po meri žirija. Automobile su, inače, ocenjivali Miloš Pavlović, srpski automobilista, fabrički vozač Lamborginija, koje između putovanja na dva kontinenta i testiranja u Italiji, ubacio i tri dana u raspored za posetu svom rodnom gradu. Sa nama je ponovo bila i Jovana Anđić, relistkinja koja živi i radi u Švajcraskoj, ali je takođe uspela da svoje obaveze prilagodi potrebama "Zlatnog auta". Prvi put u žiriju bila je Dušica Spasić, voditeljka "Jutarnjeg programa" na RTS-u i jedno od najpopularnijih TV lica na našim prostorima koja je sa oduševljenjem prihvatila poziv da se nađe među "strogim sudijama", s obzirom da je veliki ljubitelj automobila. Uz njih, u žiriju su bili i "starosedeoci", dr Marko Luković, industrijski dizajner koji je od samog početka sa nama, Vladan Petrović, nekadašnji reli šampion i Aleksandar Pijevac, ispred redakcije "Auto Bilda"...

OMV - gorivo nepobedivog nivoa kvaliteta

 

Sa završetkom letnje sezone putovanja najupečatljiviji utisak sa stanica OMV Srbija je da su potrošači pokazali nedvosmisleno poverenje u premijum goriva OMV MaxxMotion. Ovo se posebno odnosi na jedinstveni i nedavno uvedeni OMV MaxxMotion Super 100plus. Još od trenutka uvođenja prvog aditiviranog goriva na tržište Srbije, pa sve do danas, kada je svojim potrošačima ponudila gorivo nepobedivog nivoa kvaliteta  OMV Srbija je neprekidno potvrđivala lidersku poziciju. Ona se pre svega ogledala po pitanju ponude kvaliteta goriva, tako i u prednjačenju u uvođenju inovacija na tržište maloprodaje naftnih derivata. Sva premijum goriva iz ponude OMV Srbija (OMV MaxxMotion Diesel, OMV MaxxMotion Super 95 i OMV MaxxMotion Super 100plus) dostupna su širom celokupne mreže OMV benzinskih stanica u Srbiji.

Sa OMV MaxxMotion Super 100plus i sa nepobedivim kvalitetom nove formulacije ovog goriva od 100 oktana, OMV je potrošačima u Srbiji ponudio veću efikasnost, optimalnu funkcionalnost i unapređene performanse za njihova vozila. Inovativni aditivi koji se nalaze u ovom gorivu sprečavaju stvaranje korozije na delovima motora i celom sistemu za gorivo. Ovaj benzin prvoklasnog kvaliteta igra glavnu ulogu u očuvanju funkcionalnosti i efikasnosti naročito kod savremenih vozila i motora. Pored potrošača koji su OMV-u poklonili svoje poverenje, sve ove činjenice bile su dovoljne i za nastavak saradnje sa renomiranim proizvođačem automobila Audijem kao i sa poznatim vozačem i trostrukim svetskim šampionom u auto sportu Milošem Pavlovićem koji su zajedno preporučili OMV MaxxMotion Super 100plus kao gorivo maksimalne snage i zaštite. 

Ispunjavanjem ocena vrhunskog kvaliteta automobilske industrije OMV je istakao vodeću ulogu na polju istraživanja tehnologije goriva i njenog razvoja. Sve prednosti koje sa sobom nosi OMV MaxxMotion Super 100plus postižu se i mogu se osetiti već sa prvim sipanjem u rezervoar.

Širina asfalta ispred ogromnih hangarad JAT tehnike omogućavala je našim sudijama da do mile volje isporbaju sve performanse automobila, kad je reč u ubrzanju, kontroli i kočenju, a posebno je bila interesantna vožnja automobila sa visokim performansama, ako i atraktivnog BMW-ovog modela "i8", koji je pokazao sve svoje kvalitete, posebno moć električnog sistema koji otrenutno oslobađa maksimlani obrtni moment. Dan na finalnom krugu "Zlatnog auta" protekao je brzo i u sjajnoj atmosferi, a članovi žirija su na kraju dobili priliku da na miru saberu svoje utiske i ocene finaliste, posle čega su u redakciji našeg magazina dobili priliku da saberu rezultate glasanja publike sa dobijenim od žirija, posle čega su svi pobednici po kategroijama, kao i pobednik u generalnom plasmanu bili poznati. O osvajačima nagrada - uskoro...

 

Povezane teme: Zlatni auto 2017., OMV, Aerodrom Beograd, BMW, Toyota, BMW i8, Toyota C-HR, Miloš Pavlović, Dušica Spasić, Marko Luković, Vladan Petrović, Jovana Jovanović, Auto Bild
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»