Uvod u svet nove generacije "serije 5" Video

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

BMW na Salonu u Parizu NEĆE predstaviti novu generaciju "serije 5" (oznaka G30), ali tizer fotografijama i kratkim klipovima nastavlja da nas uvodi u svet nove generacije koja bi trebalo,da predstavlja noćnu moru za "mercedes E klase" i sada već ozbiljno vremešni "audi A6".

Poslednji video otkriva nam dobar deo enterijera nove "petice", a saznali smo i podatak da ce limuzina biti opremljena sistemom autonomne vožnje, sličnim onom koji koriste Teslini modeli. Naime, sistem dozvoljava vozaču da skloni ruke sa upravljača i noge sa pedala, a koristi aktivni tempomat, automatsko upravljanje i start-stop sistem. Za sada nije poznato pri kojim će brzinama sistem funkcionisati, ali se pretpostavlja da će to biti oko 210 kilometara na sat, kao kod aktuelne "serije 7". Takodje, "serija 5" je opremljena i savremenim sistemom za upozorenje pri nailasku na raskrsnice, a vrlo je realno da dobije i sistem daljinskog parkiranja, ponovo sa "serije 7".

 

Vizija objavljena u nemačkom "Auto Bildu"

Nova generacija "petice" koristi modernu CLAR platformu i u proseku će biti 100 kilograma lakša od aktuelnog modela (sportski "M5" i do 180 kilograma).

Automobil će premijeru imati početkom godine na Salonu u Detroitu, mada postoji velika mogućnost da BMW "seriju 5" predstavi već 14. oktobra. Prodaja svakako startuje u februaru, prvo limuzinske verzije, dok se karavan očekuje za 12 meseci na Salonu automobila u Frankfurtu.

Povezane teme: bmw, bmw serije 5, Salon automobila u Detroitu

Poslednji komentari

Zoran
Nedelja, 25. 09. 2016. 02:59h
neregistrovan korisnik
Ma nisu toliko ukusi razliciti. Mozda si mlad pa se ne secas: Niko nije rekao za prvog golfa da je ruzan, svi rekli da lep. Za lepu zensku...svi kazu da lepa, ako ne svi, a ono 99%. To sa ukusima...je vise da ja tebi to prodam i da ti bdes srecan.
Jovance
Subota, 24. 09. 2016. 11:26h
neregistrovan korisnik
Ukusi su razliciti -za nekoga je i hrkanje pevanje...ali,ko sedne u audi,recimo 5 kupe...plakace ako mu daju ponovo Mecku,kucku ili slicno...
vito
Subota, 24. 09. 2016. 11:22h
neregistrovan korisnik
Zamoli nekoga da provozas audi...bice ti posle kazna voziti bmw....
Zoran
Četvrtak, 22. 09. 2016. 01:33h
neregistrovan korisnik
Mercedes oni koji bi da uspeju. To mu je mana od pamtiveka: Voze ga zbog statusa. Nema brzinu, nema udobnost vise, nem akvalitet. Sta ima? Status. Samo to ostalo. Nekad bar bio udoban, ako nista drugo. A bio i kvalitetan. Sad NISTA. Status. Posto sam prpobao od 335, 435, 550, 750, S550, E350,...to ti je moj zakljucak. Pozdrav iz SAD.
BELGRADE
Sreda, 21. 09. 2016. 10:27h
neregistrovan korisnik
He he he zanimljivo razmišljaje... Ima smisla :)
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»