Novi "diskaveri" je 300 kg lakši od prethodnika

Dizajn novog „lend rover diskaverija“ je samo oprezno razvijen ali je zato peta generacija „mršavija“ zahvaljujući upotrebi aluminijuma i sa novim tehničkim karakteristikama. To je, međutim, sve što (zvanično) znamo o novom „diskaveriju“ koji će biti zvanično predstavljen 28. septembra na novinarskom danu Salona u Parizu.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Novi "lend rover diskaveri" će biti 300 kilograma lakši od aktuelnog modela

Na osnovu jedine zvanične fotografije možemo da zaključimo da je prednji deo „diskaverija“ prilagođen izgledu modela iz game Lend Rovera, pre svih „evoku“, dok je kao inspiracija korišćen i koncept „diskaveri vision“. Automobil je baziran na novoj PLA (Premium Lightweight Architecture) platformi koju već koriste „rejndž rover“ i „rejndž rover sport“. Upotrebom aluminijuma, novi „diskaveri“ bi trebalo da bude 300 kilograma lakši od aktuelnog modela, iako nova generacija blago raste u dimenzijama.

 

Prva generacija "diskaverija" je predstavljena 1989. godine

„Diskaveri“ dolazi i kao sedmosed, a opciono mogu da se poruče i prednja laserska svetla. U ponudi će biti četvorocilindrični i šestocilindrični motori iz modela „jaguar XE“ i „jaguar XF“ koji značajno smanjuju prosečnu potrošnju i emisiju štetnih gasova. Takođe, u najavi je i hibirdna verzija koja će koristiti benzinski agregat i dva E-motora, a u električnom režimu može da pređe do 20 kilometara. Očekuje se da će nova generacija „lend rover diskaverija“ koštati oko 50.000 evra.

 

Povezane teme: Lend Rover Diskaveri, Rejndž rover, Evok, Jaguar XE, Salon u Parizu

Poslednji komentari

Lexus-Eldorado
Subota, 10. 09. 2016. 07:38h
neregistrovan korisnik
Ma nezasluzuju komentare samo za u planinu i na selo, inace samo kupuje pevalke starletke popve kriminalce i politicare oni koi nisu do rasli.Ali dobro se prodaje i bolje se zarade na ove kane nego na obicne Auta lako e kupiti sa prljave pare,ja slucajno sam Ove nedelje servirao Lexus 450h 90.000km 1200€+Gume 1500€ e sad svati sve Ove kante kad dode servis guma ikocnice remen na bregasne ili partikel filter To je izmegu 3-5.000€a da ne pricam zamenjace 4x4kad krkne mi vise zaradimo na poprafke nego prodaje Auta.
Zoki
Petak, 09. 09. 2016. 21:33h
neregistrovan korisnik
Prosli kad je izlazio bio je laksi za 450kg i plus ova najava za ovaj model, on bi trebalo da ima kilazu smarta a on i dalje ima 2t
australia
Petak, 09. 09. 2016. 15:28h
neregistrovan korisnik
najbolji daleko Toyota landcruiser I NISSAN PATROL ostali totalno bezvredni
Buki-CFC
Petak, 09. 09. 2016. 08:20h
neregistrovan korisnik
Dobri su ovo automobili samo preskupi, Roveri su zadrzali donekle svoj dizajn i stil, po meni uz Mercedes-Benz najbolji automobili.
australia
Sreda, 07. 09. 2016. 11:25h
neregistrovan korisnik
da je nemac bilo bi komentara
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»