Ovako izgleda budućnost Volvoa

Švedska kompanija Volvo predstavila je dva konceptna automobila kojima je najavila nove pravce u razvoju malih automobila.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs


Oba vozila predstavljaju seriju nazvanu "40", kojom Volvo planira da na velika vrata uđe u segment premijum automobila malih dimenzija, kombinujući njihov izgled za koji bi moglo da se kaže da je prepoznatljiv skandinavski, sa novim tehnologijama vezanim za elektrifikaciju, autonomnu vožnju i povezanost.

Modeli nazvani "40.1" i "40.2" prvi su četvorotočkaši izrađeni na modularnoj platformi CMA, koja je posebno kreirana za vozila malih dimenzija, a dizajnerima i inženjerima omogućava potpunu slobodu da se u razvoju vozila kreću različitim pravcima.

Nova porodica Volvoova porodica "40" sadržaće, između ostalog, modele koji će se u potpunsoti kretati pomoću energije iz električnih baterija, ali u ponudi će biti tvin plag-in hibridi, što ide u skladu sa idejom kompanije da do 2025. godina sva vozila u ponudi Volvoa budu elektrifikovana. Očekuje se da prvi serijski model iz "porodice 40" na tržište stigne već sledeće godine.

Predstavljanje game novih malih automobila došao je u trenutku dobre prodaje na početku 2016. godine, pošto je zabeležen porast od 24 procenta. Volvo ima ambiciju da ove godine proda 800.000 automobila, što je značajan porast u odnosu na 503.000 prodatih vozila u 2015. godini.

 

Povezane teme: Volvo, Volvo serija 40, volvo koncepti 40

Poslednji komentari

Vuki
Petak, 20. 05. 2016. 06:12h
neregistrovan korisnik
Cudo su kinezi..
Zoran
Četvrtak, 19. 05. 2016. 14:49h
neregistrovan korisnik
Mogli jos da ga podignu od zemlje.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»