"24 časa Barselone" - novi izazov za Miloša Pavlovića

Srpski automobilista Miloš Pavlović, fabrički vozač Lamborghini motorsporta, proveo je dosadašnji deo ovogodišnje sezone u brojnim obavezama testiranja trkačkih modela kompanije, posebno verzija "hurakana" i "GT3". Posle hiljada preveznih testnih kilometara na stazama širom sveta, od Evrope do Japana i Amerike, Miloš je dobio priliku da se predstojećeg vikenda ponovo nađe u ulozi koju najviše voli, vozača-takmičara i to na trci 24 časa Barselone, kao član švajcarskog tima Sportec.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Ovo je četvrta trka „International Endurance Series“, koja se sastoji od šest trka. Pored 24h Barcelone, ove godine će se voziti još dve trke, 12h Brna i 24h Dubaija.


S obzirom da Lamborghini za našeg asa ima velike planove za sledeću sezonu,

Prodajete polovni auotmobil?

Postavite besplatan oglas.

ovo se može smatrati samo početakom u tom pravcu. Razmatra se angažovanje u čak dva šampionata, od čega će jedan direktno voditi ka samom vrhu automobiliskih trka izdržljivosti - 24 časa Le Mana!


Miloš Pavlović je ovom prilikom izjavio:

 

"Ovo je za mene novo iskustvo u dosadašnjoj sportskoj karijeri, s obzirom do sada nisam nikada vozio trku tipa 24h. Počastvovan sam što me je Lamborghini odredio da na ovoj trci predvodim švajcarski tim. Ovo je za mene samo nastavak uspešne ovogodišnje saradnje sa Lamborghiniem koja obećava puno, posebno što se tiče programa za sledeću godinu“.


Pavlović se, posle odmora i kraćeg boravka u Beogradu zbog poslovnih obaveza, praktično direktno iz Srbije početkom nedelje "preselio" na stazu "Katalunja", gde je učestvovao u treninzima i pripremama tima za trku. Petak je dan za kvalifikacije, a 24-časovna trka stratuje u subotu, tačno u podne. Miloševi navijači i zaljubljenici u automobilizam mogu je pratiti preko linka:

 

http://www.24hseries.com/live/live-broadcast

 

 

Miloš Pavlović, automobilista iz Beograda, automobilizmom se bavi od 1991. godine, kada je učestvovao u karting šampionatu Jugoslavije. U kartingu je osvojio dve titule u SFRJ, a bio je i regionalni šampion Italije i vicešampion Evrope. U Japanu je 1996. godine postao pobednik Svetskog kupa "Trofej Ayrton Senna" u karting klasi "Formula A".


Prošao je sve značajne niže kategorije jednoseda, a titule je osvajao u Italijanskoj Formuli 3 2002. godine i "Nissan light" svetskom šampionatu 2004. godine.

 

Osvojio je treće mesto u "Renault World Series 3.5" šampionatu 2007. godine, a potom se takmičio u "predvorju" Formule 1, GP2 seriji. U 2014. godini, takmičio se u Blancpain Lamborghini Super Trofeo šampionatu, u kojem je osvojio tutulu evropskog prvaka, uz pobedu na svetskom finalu.U 2015. godini postao je fabrički vozač Lamborghinija.


Jedini je automobilista sa Balkana i među retkima u Istočnoj Evropi, koji je nosilac "superlicence" koja mu omogućava vožnju bolida Formule 1.

Povezane teme: Miloš Pavlović, 24 časa Barselone, Trke automobila, Sportec

Poslednji komentari

stw
Petak, 04. 09. 2015. 18:23h
neregistrovan korisnik
Najbolji Srpski automobilista!!!
R2D2
Petak, 04. 09. 2015. 16:46h
neregistrovan korisnik
Puno srece majstore u nastavku karijere,i dobro zdravlje ti zelim.
ZVEZDA
Petak, 04. 09. 2015. 13:03h
neregistrovan korisnik
Zelim ti puno srece. Takodje ti zelim da vozis malo agresivnije nego inače.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»