Klarkson i prijatelji iz Top Gira idu na Amazon

Autori legendarne TV-emisije o automobilima "Top Gir" (Top Gear) Džeremi Klarkson, Ričard Hamond i Džejms Mej biće domaćini novog šou-programa koji će se emitovati na internetu, na video-kanalu Amazona, objavio je danas Bi-Bi-Si (BBC), koji je godinama emitovao tu emisiju.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Trojka iz "Top Gira" potpisala je ugovor sa Amazonom za tri emisije o automobilima, a početak emitovanja planira se za iduću godinu. U šali na račun bivše kuće, Klarskon je rekao da se oseća kao da je izašao iz dvokrilnog aviona i ušao u svemirski brod.

 

Mej je dodao da su s Amazonom postali deo "novog doba smart televizije".

Današnja najava usledila je posle višemesečnih spekulacija šta će biti s Klarskonom i njegovim kolegama, pošto je bio otpušten s Bi-Bi-Sija (BBC) zbog svađe i udaranja producenta tokom snimanja "Top gira".

 

"Gledaoci su nam rekli da ih žele nazad na ekran i mi se radujemo što se to i

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

dogodilo. Jedva čekamo da vidimo šta će Džeremi, Ričard, Džejms i njihov tim napraviti, a zasigurno to će biti jedna od emisija koju će svet najviše očekivati u 2016. godini", rekao je potpredsednik "Amazon Prajm Videa" Džej Marin. ;

BBC će se takođe vratiti "Top giru" koja je s Klarskonom, Hemondom i Mejom jedna od najgledanijih na toj televiziji, a od sledeće godine će se emitovati s novom postavkom koju će predvoditi Kris Evans, dosadašnji voditelj jutarnjeg programa na BBC radiju.

BBC je u martu saopštio da neće obnovljen ugovor s Klarksonom koji je bio suspendovan 10. marta, pošto je prvo 20 minuta verbalno maltretirao producenta Oisina Timona, da bi ga posle i fizički napao. Incident se desio kada je Klarksonu, jednoj od najplaćenijih zvezda BBC-ja, rečeno da neće moći da ima biftek i pomfrit u hotelu posle snimanja, zato što je restoran prestao da služi toplu hranu. Odluka o suspenziji 10. marta izazvala je gnev ljubitelja "Top gira" posle čega je na internet peticiji prikupljeno više od milion potpisa za vraćanje Klarksona.

 

"Top gir" se prikazuje u Velikoj Britaniji od 1977, ali je dolaskom Klarksona na čelo emisije 1988. postao popularan. U formatu, s Hemondom i Mejom, prikazivao se od 2002. Emisiju je u 214 zemalja i teritorija širom sveta gledalo više od 350 miliona gledalaca, više zbog nekonvencijalnog stila vođenja nego zbog automobila.

 

Otkaz Klarksonu s BBC-ija usledio je posle više incidenata poput korišćenja reči "nigger" (crnčuga), provokacije Argentine zbog Foklanda ili komentara o Meksikancima kao lenjim i glupim.

Povezane teme: Džeremi Klarkson, Džejms Mej, Ričard Hamond, Top Gir, Automobili
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»