Vašington želi da zabrani sporu vožnju u levoj traci auto-puta

Svakom vozaču se dogodilo da tokom vožnje na auto-putu naiđe na vozilo koje se levom, "brzom", trakom kreće znatno sporije i onemogućava preticanje saobraćaja u srednjoj traci. Ovakvo ponašanje je očigledno dosadilo zvaničnicima u Vašingtonu gde je predložen novi zakon kojim će se naplaćivati spora vožnja u levoj traci auto-puta.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Predlog zakona "6105" koji podrazumeva i kazne za spore vozače u levoj traci

Prodajete polovni automobil?
Postavite besplatan oglas.

će se uskoro naći pred Državnim senatom u Vašingtonu, a u njemu se ne biraju reči kada se pominje ovaj način vožnje:

 

"Ovaj zakon će rešiti problem nesnosnog, nepromišljenog i opasnog ponašanja." Ako predlog zakona bude usvojen, na državnom nivou će postojati novi prestup koji će se zvati "otežavajuća vožnja levom trakom" i odnosiće se na ljude koji se kreću od 1 do 8km/h sporije od ograničenja brzine u trenutku kada bi trebalo da pretiču saobraćaj u srednjoj traci. Maksimalna kazna će iznositi 25 evra.

 

Ukoliko se vozilo kreće od 9 do 16km/h sporije od dozvoljene brzine, kazna iznosi 35 evra, 60 evra za 17-24km/h sporije, itd.

Povezane teme: Autoput, Vašington, Amerika, Saobraćaj

Poslednji komentari

Zoran
Četvrtak, 30. 04. 2015. 14:38h
neregistrovan korisnik
" i odnosiće se na ljude koji se kreću od 1 do 8km/h sporije" 1km sporije!? Ko je taj koji moze u 1km da ubode brzinu, da mu cestitam.
hmmmmm-
Utorak, 28. 04. 2015. 20:24h
neregistrovan korisnik
nije dozvoljeno u svim drzavama.
drgag
Utorak, 28. 04. 2015. 12:51h
neregistrovan korisnik
Normalna je pojava da se normalno vozi, u skladu sa propisanim MAXimalnim brzinama i uslovima na putu. Kazem PUTU, a ne trkackoj stazi kako je vecina dozivljava. Ovaj predlog Zakona je glupost nevidjenih razmera.
Zozo
Utorak, 28. 04. 2015. 12:35h
neregistrovan korisnik
Na žalost jeste. Neki vozači nikako da shvate da leva kolovozna traka služi samo za preticanje (što piše i u Zakonu). Kada završiš tu radnju vraćaš se u desnu kolovoznu traku.
Marko
Utorak, 28. 04. 2015. 11:17h
neregistrovan korisnik
Tamo su drugacija pravila voznje nego u Evropi. Dozvoljeno je preticanje sa desne strane, tako da onaj koji sporije vozi u levoj ne blokira saobracaj. Zato kod njih ne postoji pravilo da se mora voziti najdesnijom trakom koja je slobodna (koje postoji u Evropi). Moguce je da hoce nesto da promene, ali tesko to ide...