Japan:Vazdušni jastuci sa rokom trajanja?

Japanski proizvođači automobila razmatraju ideju da se uvedu rokovi trajanja za vazdušne jastuke koji se koriste u vozilima, nakon što su sa njima imali probleme zbog kojih su povučeni milioni automobila širom sveta, izjavio je danas predsednik Asocijacije japanskih proizvođača automobila Fumihiko Ike.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

"Mislim da treba pokrenuti debatu o tome da li je potrebno da se vazdušni jastuci zamene nakon nekoliko godina. Nezvanični razgovori o tome već su u toku", rekao je Ike, koji je takođe predsednik Honda motorsa, prenosi agencija Frans pres.


Milioni vozila koji su sišli sa proizvodnih traka nekih od najvećih svetskih

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

proizvođača automobila, uključujući Hondu, Tojotu i Dženeral motors, povučeni su zbog rizika od neželjenog otvaranja vazdušnih jastuka sa potencijalno fatalnim posledicama.


Usled zabrinutosti da vodeći prozivođač vazdušnih jastuka Takata ne može da pronađe uzrok problema, "prst sumnje" uperen je u postepeno propadanje jastuka, a ne u grešku u proizvodnji. U SAD i Maleziji zabeleženo je najmanje pet aktivacija vazdušnih jastuka sa smrtnim ishodom.

Povezane teme: Vazdušni jastuci, Japan, Takata, Honda

Poslednji komentari

XM
Subota, 20. 12. 2014. 21:33h
neregistrovan korisnik
Mislim da se menjaju zbog porotehnike u njima tj. sistema za naduvavanje/ispaljivanje kako vec..
mup
Subota, 20. 12. 2014. 14:34h
neregistrovan korisnik
Mangupska posla, samo sirotinji da uzmu pare. Zamena tih jastuka ce kod starijih modela biti potpuno neisplativa, pa ce na taj i mnoge druge lihvarske nacine gledati da nas nateraju da kupujemo nova kola. Necu da vozim nova kola, jer ja za mob. telefon nedam preko 40 evra, a za kola preko 3000 evra. Smejte sevi kolko hocete, ali nedam da me deru ko ovcu jalovicu. Ja da grcam u kreditima za neko sokocalo, a kad dodje g. odmor da sedim kod kuce. Hocu da putujem, da odem na 10 slukom, da sa drugarima sednem u kafanu i platim turu ko covek, da docekam goste kako dolikuje srpskom domacinu.
Dr-House
Petak, 19. 12. 2014. 12:27h
neregistrovan korisnik
Sasvim normalno. Pa i gume da se ne koriste bi morale da se menjaju posle 10 godina, radi bezbednosti, jer jednostavno propadaju od stajanja. Sad od cega se prave jastuci i da li mogu da se prave od trajnih materijala ne znam. Samo rok trajanja ne bi smeo da im bude ispod 15 godina.
Nindza
Četvrtak, 18. 12. 2014. 20:42h
neregistrovan korisnik
Ja imam kola iz 2001. sa 4 vazdusna jastuka i u uputstvu za auto jasno pise da se jastuci moraju provjeriti poslije 10 godina i eventualno zamjeniti. Cak stoji da poslije 10 godina mogu da se ne otvore ili otvore sto predstavlja opasnost. e sad da imaju rok trajanja 3 god, mislim ko bi dao 500 i vise eur po jednom za zamjenu? pomalo sulido.
CITRON
Četvrtak, 18. 12. 2014. 17:01h
neregistrovan korisnik
zar to vec nije tako? ja sam do pre 5 godina vozio XM-a 96-o godiste i na suncobranima koliko se secam je pisao da ih treba zameniti nakon 11 ili 14 godina.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»