BMW "serije 5" loš na testu bezbednosti Video

BMW "serije 5" je jedan od modela koji je na evropskom Euro NCAP testu bezbednosti dobio najviše ocene, međutim, na nedavno sprovedenom američkom IIHS testu je zabeležio više nego zabrinjavajuće rezultate.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

U jednom od testova frontalnog sudara koji sprovodi američki Institut za

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

bezbednost saobraćaja na autoputevima IIHS (Insurance Institute For Highway Safety), automobil je dobio drugu najlošiju ocenu "Marginal".

 

Ipak, u saopštenju IIHS se ističe da su u oblasti instrument table deformacije minimalne i da lutka nije prošla tako loše, jer je vazdušni jastuk ostao na svom mestu i sačuvao glavu vozača.

U ovom testu su učestvovala tri sedana. Pored BMW-a "serije 5", testiran je i "Lincoln MKS", koji je na istom testu (Small overlap front) prošao još gore.

 

Prostor za vozača je značajno deformisan, a pomeren je i stub upravljača, i to toliko, da vazdušni jastuk prilikom udarca nema funkciju, odnosno glava vozača ne ide na vazdušni jastuk.

Treći testiran sedan bio je "Infiniti Q70", koji je kao jedini od ova tri modela dobio maksimalnu ocenu za bezbednost Top Safety Pick+.

 

Kod ove vrste frontalnog sudara (Small overlap frontal test), vozilo putuje brzinom od 64 km/h i udara u barijeru. Udarac se vrši sa 25 % širine automobila na strani vozača. Lutka predstavlja vozača prosečnih dimenzija i smeštena je u vozačevo sedište.


VIDEO>BMW "serije 5" kreš test:

Povezane teme: BMW, BMW serije 5, Kreš test, Test bezbednosti

Poslednji komentari

zex
Nedelja, 12. 10. 2014. 21:16h
neregistrovan korisnik
svuda u evropi u istoj kategoriji i sa slicnom opremom audi je jeftiniji. pogledaj oglase
Plin
Nedelja, 12. 10. 2014. 19:26h
neregistrovan korisnik
Ne,nego 315 e21 ako uopste i znas koji je to model
muzicar
Nedelja, 12. 10. 2014. 09:43h
neregistrovan korisnik
Sportski auto je pravi , samo ako je brutalan. Sve ljude koje poznajem, a koji su bili u prilci da voze sportiste iz 60-tih i 70-tih su listom odusevljeni. I najvaznije: nije fora u tome sportisti navuci mahagoni, najskuplju kozu i dijamantski sat, pa da ga moze kupiti samo milijarder kome ce ionako samo stajati u garazi.Svaki bi proizvodjac mogao to uraditi. Pravo umece jednog proizvodjaca je napraviti brutalni V8 motor, izvuci mnogo snage, da taj motor zvuci tako sto ces doziveti orgazam dok vozis, a da kosta veoma , veoma malo, pa da svi mi mozemo biti u prilici da uzivamo u sportskoj voznji. E,upravo tako radi i razmislja Sevrolet sa svojom Korvetom jos od 1953: sportski auto za siroke mase. Jer: sta tebi vredi da hvalis preskupi Porse, Lamborghini ili Ferari koje nikada neces moci kupiti ? Ja sam, zahvaljujuci Korveti, osetio cari sportske, brutalne voznje. Taj auto ima sve kvalitete i performanse supersportiste,a kosta kao obicni audi a6 ili bmw 5.Hvala Sevroletu sto nudi dostupni vrhunski sportski auto.
dakiktm
Subota, 11. 10. 2014. 04:07h
neregistrovan korisnik
lada niva bi im slomila prepreku !
da-li
Subota, 11. 10. 2014. 04:04h
neregistrovan korisnik
Sudar kad jedan vozač malo predje u suprotnu traku je dosta meksi ali slican po udarnim povrsinama tako da je ovo vrlo dobar test.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»