Vuk u ovčijoj koži: "opel kadet" brži od Ferarija i Poršea Video

Nije sve što sija zlato, a još jednom nam je ovo potvrdio neugledni "opel kadet" koji je na trci u Nemačkoj za sobom ostavio moćne superautomobile poput "ferarija 458 italia" i "poršea 911 turbo".

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Ispod haube ovog vuka u ovčijoj koži se nalazi 2.0-litarski četvorocilindrični motor sa turbo punjačem veličine lubenice, koji radi pod pritiskom od čak 2.45 bara i proizvodi neverovatnih 685KS.

Prvi izazivač je bio "ferari 458 special" koga je mali "kadet" iz pakla ostavio u oblaku dima. Nakon njega je na crtu izašao i "porše 911 turbo" koji je sa svojih 660KS uspeo da zabrine "opela", ali je kroz cilj ipak prošao drugi, a jedini koji je uspeo da pobedi ovog mališana na steroidima je "jamaha R1" motor.

 

Iako nema zvaničnih podataka, prema informacijama, ovaj "kadet" od 100 do 200km/h ubrzava za samo 4.57 sekunde.


VIDEO>Opel "kadet" brži od Ferarija i Poršea:

Povezane teme: Oepl kadet, Trka, Ferari, Porše

Poslednji komentari

BarEscobar
Petak, 11. 07. 2014. 21:13h
neregistrovan korisnik
Vozio sam (a ne samo provozao) dosta brzih automobila,i moje iskustvo sa malim brzim autima (ga i,g60 16v,clio williams,itd) je da ta kola ubrzavaju bolje nego što koče.Na deonicama naših puteva gde je moguće delimično bezbedno to zavrteti domaćinski,prilikom snažnog kočenja (bez blokiranja točkova) potrebno im je uglavnom više od jedne trake.Zbog toga sam više za vozila tipa A6,E klase i serije 5 i naravno njihove veće braće.Jeste da je sve dosta skuplje,ali bezbednost,kvalitet i komfor koji ta vozila pružaju meni su odličan odnos cene i kvaliteta.Ovo ovde je za vikend zezanje i da spremaš auto par meseci da bi ga vozio par dana,potpuno oket za one koji imaju viška vremena, para i entuzijazma.Pozdrav svim ljubiteljima automobila
djoka
Petak, 11. 07. 2014. 02:05h
neregistrovan korisnik
Ljakse, Ford Fusion se u Evropi zove Mondeo, to pod jedan. Pod dva, svi ovde znaju da 650hp znaci 650 konjskih snaga i ne vidim da je neko neznalica. Pod tri, sve ove motore koje si nabrojao nije dizajnirao Lotus vec su to sve GM motori koje je Lotus tjunirao za potrebe ugradnje u Opelova vozila.Lotus za celo postojanje svog brenda nije od nule napravio niti jedan jedini motor vec su uvek ,uz licencu, nadogradjivali motore drugih proizvodjaca (uglavnom Fordove motore) i stavljali svoje ime na te modifikovane motore. Prema tome ajde prosetaj malo.
gg
Četvrtak, 10. 07. 2014. 23:11h
neregistrovan korisnik
Hehe, kako ste smesni svi vi koji nikad niste imali i vozili Opela. To sto je u to doba bila nepocinkovana karoserija pa je posle 15 godina pocela da truli, (a kao ostalima nije, kao npr Honda Civic mog brata i Golf 3 od drugara, oba truli ko dinje) ne znaci da je los mehanicki, cak naprotiv, bolji od dobrog dela konkurencije. A ovo je samo jedan primer, jer ih znam dosta koji su i ovde kod nas tuningovali Opelove motore koji su razvijali zavidne performanse, a da su izdrzali sve torture divljanja. Prema tome, oprezno sa povrsnim komentarima.
Dejan
Sreda, 09. 07. 2014. 15:42h
neregistrovan korisnik
Da se malo edukujes do kraja : http://www.zeperfs.com/en/duel279-733.htm
Haxon
Sreda, 09. 07. 2014. 12:22h
neregistrovan korisnik
Kakve namestaljke, kakvi bakraci, vi koji se povrsno lozite kao na kola a vozite Ford Fusiona to je druga stvar. C20LET, Z20LET, C20XE, to su oznake opelovih motora koje je dizajnirao Lotus onomad jos, nije znaci Opel izmislio. To su brutalni motori koji trpe mnogo. Na snimku pise 650hp sto bi znaci 650 konjskih snaga neznalice. Naravno da dere ferarija i koga hoces kad je ispod 1000kg, a toliko konja ima. Ne budite smesni svi. Iz zaleta/roll-a se trka jer bi previse proklizavao na samom startu kao sto se vidi, trka je trka, kako se dogovore, tako se trkaju.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»