Kreš testovi pokazali da su indijski automobili nebezbedni

Rigorozni kreš test NCAP je odlučio da sprovede istraživanje o najpopularnijim malim automobilima koji se proizvode i prodaju u Indiji i svih pet odabranih modela su na testu frontalnog sudara pri brzini od 64km/h dobili nula zvezdica u kategoriji zaštite odraslih putnika.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Hjundai "i10"

Testirani modeli su najprodavaniji u Indiji: Suzuki-Maruti "Alto 800",  Tata "Nano",

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

Ford "Figo", Hjundai "i10" i Folksvagen "Polo". Kombinovana prodaja ovih pet modela predstavlja čak 20 posto svih novih automobila prodatih u Indiji prošle godine.

Suzuki-Maruti "Alto 800"

NCAP je za testiranje odabrao osnovne modele svih automobila što je značilo da nijedan nije imao ugrađene vazdušne jastuke, a povodom negativnih rezultata, predsednik NCAP-a, Maks Mosli je rekao:

Tata "Nano"


" Indija je sada veliko globalno tržište i produkcija malih automobila cveta, pa je zabrinjavajuće videti nivo bezbednosti koji je 20 godina iza onog koji je već standardan u Evropi i Severnoj Americi. Loš strukturalni integritet i nepostojanje vazdušnih jastuka izlaže kupce ovih automobila velikom riziku i oni imaju prava da znaju šta dobijaju kupovinom jednog od ovih modela".

Ford "Figo"

Kod Suzuki-Marutija, Tata "Nano"-a i Hjundaija struktura samog vozila je toliko neadekvatna da ugrađivanje vazdušnih jastuka ne bi značajno povećalo bezbednost prilikom frontalnog sudara.

Folksvagen "Polo"

Kod Forda i Folksvagena je struktura ostala stabilna pa bi ugradnja vazdušnih jastuka omogućila veću zaštitu putnicima na prednjem sedištu.

 

Nakon ovih testova, Folksvagen je odlučio da povuče "Polo" bez vazdušnih jastuka u Indiji pa je sada standardan model sa dva jastuka koji je na istom testu dobio 4 zvezdice za bezbednost.

Povezane teme: Kreš test, Indija, Tata Nano, Folksvagen, Suzuki, Hjundai

Poslednji komentari

Marko
Ponedeljak, 03. 02. 2014. 13:08h
neregistrovan korisnik
Za Tata i Suzuki Maruti nisam nista bolje ni ocekivao, kad u 2014toj automobil ima 12" tockove sve vam bude jasno, ali da Hyundai i10 bude toliko bedan me je iznenadilo. Taj auto se i kod nas vrlo dobro prodaje i vozi, ne kod nas nego u Evropi generalno.
Marko
Ponedeljak, 03. 02. 2014. 13:04h
neregistrovan korisnik
Ko je ikad verovao u izbor za auto godine, ako ste ikad gledali kako to izgleda okupi se stotinak auto novinara, dovezu 30ak najprodavanijih automobila iz svih segmenata pa se voze uporedjuju babe i zabe. I onda u izboru izmedju recimo Fiat Pande, Ford Fokusa, E klase i Grand Cirokija (lupio sam ovo al tako funkcionise izbor) oni izaberu Fiat Pandu jer eto najbolji je u odnosu na ono sto od njega ocekuju i a cenu jer kao i skuplji automobili ima 4 tocka i ide. I onda se pitate kako se to namesti, ja samo ne znam ko u to veruje i da se nije proculo ovo za Golf a siguran sam da svi potplacuju.
Hm
Nedelja, 02. 02. 2014. 18:41h
neregistrovan korisnik
Novi hyundai i10 zadovoljava. Ima jos modela koji zadovoljavaju i osvajaju 5 zvezdica po novom. U svakom slucaju. pokazalo se u praksi da 5 zvezdica ne mora da bude presudno, mada je svakako bolje biti sto vise bezbedniji i sigurniji prilikom cukanja.
the-real-ccc
Nedelja, 02. 02. 2014. 17:44h
neregistrovan korisnik
I Kinezi prave sigurnije automobile od VW-a, ovaj Polo je katastrofa u svakom smislu!!!
Gastabayter
Subota, 01. 02. 2014. 20:13h
neregistrovan korisnik
ako istrazite malo bolje , jos nekoliko prestiznih kuca je radilo testive I pokazalo se da svi mali automobile ne zadovoljavaju najnovije standard bezbednosti. Ovo moze da kosta nas jer ce se autoindustrija pobrinuti sa novim ulaganjimau concept vozila ili poboljsati celu klasu... u svako slucaju najverovatnije je da se nista nece desiti.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»