Najpopularniji traktori u Srbiji

Svakako da na pomen reči „traktor“ svi prvo pomislimo na poznate svetske brendove poput John Deere, Massey Ferguson, New Holland, Belarus ili Zetor. Iako se u Srbiji ovoj grupi može dodati i IMT, verovatno deluje malo začuđujuće da je u sferi polovnih traktora upravo najveća ponuda ovog nekadašnjeg giganta iz naše države.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Ugašena 2015. godine, fabrika je u najboljim danima brojala čak 8.000 zaposlenih i proizvela ukupno 780.000 IMT traktora. Nakon dobijanja licence, u prvih 9 godina poslovanja fabrika je proizvodila već pomenute Massey Ferguson traktore, da bi prvi traktor marke IMT bio model 555, 1964. godine.

Od brojnih modela koji su izašli sa trake ove fabrike od tada izdvajaju se 533, 539 kao i serija 2000 koja je obuhvatala tri modela (2050, 2065 i 2090). Nekako nakon predstavljanja nove serije S 2012. slutilo se da fabrika može nastaviti sa uspešnim poslovanjem. Međutim, proizvodnja počinje drastično da opada, broj zaposlenih je sve manji i u avgustu 2015. proizvodnja u potpunosti prestaje a preostali radnici odlaze na biro rada. Ostaje nada da će fabrika ponovo biti otvorena u septembru ove godine kako se najavljuje i da ćemo ponovo imati nove i savremene traktore iz njenih pogona.

 

Do tada, ostaje pregršt polovnih IMT traktora koji su u ponudi, od onih proizvedenih 60-ih godina prošlog veka pa do savremenih, proizvedenih pred samo gašenje proizvodnje.

Kada govorimo o tržištu polovnih traktora u Srbiji ne možemo da se ne osvrnemo na Belarus i Zetor. Beloruski i češki proizvođači su odmah iza IMT-a po ponudi. Pored Rumunije, Tadžigistana i Kambodže, Srbija je četvrta inostrana država koja ima proizvodnju Belarus traktora za potrebe lokalnog tržišta. Što se Zetora tiče, njihova proizvodnja je počela 1946. godine u Brnu i sa pravom ih možemo zvati češkim proizvođačima, iako je slovački HTC Holding 2002. postao njihov vlasnik i uložio veliki novac u stabilizaciju i restruktuiranje fabrike.

 

Ako ništa drugo, makar moramo spomenuti još neke zastupljene marke polovnih traktora kod nas kao što su Ursus, Deutz Fahr i YTO. Na našem sajtu možete pogledati ponudu od blizu 600 traktora pomenutih, ali i drugih marki i modela.

Povezane teme: traktor, poljoprivredne mašine, mehanizacija, John Deere, Massey Ferguson, New Holland, Belarus, Zetor, polovni traktori, prodaja traktora
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»