Pre žetve proveriti stanje kombajna

Za neke poljoprivredne kulture sezona kombajniranja je već počela. Ako vaše njive tek čekaju vršenje, bolje da servisirate svoj kombajn na vreme, popravite neophodno, kako vam se ne bi desio kvar u polju ili potpuni zastoj.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Powered By AGROmedia

 

 

 


 
Mnogi majstori, proizvođači kombajna ili serviseri ovih mašina nagoveštavaju da prva stvar koju treba proveriti na kombajnu jeste ulje. Zbog vremenskih uslova kojima su izložene ove mašine, jer se vrši leti kada je jako toplo i suvo, ulje mora da se menja svake godine pred sezonu, nikako ređe. Ovo predstavlja najveći problem za poljoprivrednike jer cena litra ulja je visoka, a kompletna količina koju je potrebno zameniti je oko 30 litara. Dobro je proveriti sve kaiševe jer su oni najčešći kvar kombajnera, pripremiti rezervne i podmazati čitavu mašinu. Sledeće je važno proveriti pogonski kaiš i elektroinstalacije, jer se retko, ali dešava da dođe do požara, onda filtere za vazduh, hidrauliku.
 

Jedan od prvih stavki servisiranja kombajna jeste pregled motora, sistema za kočenje i upravljanje. Ukoliko smatrate da niste vični dubinskoj pripremi mašine za predstojeću sezonu, obratite se registrovanom servisu za popravku kombajna koji nude sve od novih i polovnih delova, varenje popucalih blokova i same generalne popravke motora. Kod motora je najvažnija pumpa i da broj obrtaja budu u nivou koji je preporučio proizvođač, takođe zavisi broj i od same kulture koju vršimo. Kombajn treba startovati sa mali brojem obrtaja, a ugasiti sa većim.

Opširnije pročitajte OVDE.

Povezane teme: kombajn, žetva, poljoprivreda
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»