Najbolji alat za održavanje mehanizacije je onaj koji se retko koristi

Traktori i priključne mašine su neophodne u svakoj grani poljoprivredne proizvodnje, ali ako ste poljoprivrednik-početnik, najbolje je da uz potrebne mašine nabavite i obavezan alat za održavanje tih mašina i tako sebi uštedite i novac i vreme.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Powered By AGROmedia

 

 

 

 

Krivljenje raonika na plugu, trošenje motičica od traktorske freze ili pucanje gume neki su od čestih kvarova koji se mogu desiti na njivi, ponekad usled neadekvatne upotrebe i nemara. Iako se za kvarove na motoru traktora treba obratiti isključivo majstoru, većinu kvarova na priključnim mašima možete sami popraviti uz adekvatne aparate i alat.

Osnovno što morate da imate jeste aparat za varenje, brusilicu, stubnu bušilicu, setove raznih ključeva i neizostavno čekić. Postoje tri vrste aparata za varenje koji se najčešće koriste za održavanje poljoprivredne mehanizacije; električni, autogeni i CO2. Sva tri koriste se za varenje teškog čelika, većih, srednjih i manjih cevi i jakih konstrukcija, s tim što autogeni služi i za sečenje jakih konstrukcija.

Za šrafove koji su zarđali, skidanje motičica kod freza ili delova setvospremača najbolja je velika i mala brusilica; velika za sečenje i brušenje većih, a manja za manje i slabo pristupačne delove. Stubna bušilica (amerikaner) pogodna je za bušenje novih rupa za šrafove i učvršćivanje dva dela. Od setova ključeva za zavijanje i odvijanje različitih mašina potrebni su: okasti, viljuškasti, cevasti, set toreks ključeva, zatim set imbusa, gedora, sekači, motocangle, rocangle, razni pajseri, cevasti i okasti krivi ključevi, a podrazumeva se mali i veliki čekić za više funkcija. Među pomoćnim, a takođe neophodnim alatima, tu je kompresor i dizalica u slučaju menjanja i krpljenja gume. Neki majstori ističu važnost i stubne dizalice ili kanala.

 

Opširnije pročitajte OVDE:

 

Povezane teme: poljoprivreda, alat, mehanizacija
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»