VIDEO VODIČ: Kako da presadite paradajz bez muke Video

Kada je pravo vreme da se presadi paradajz? Koliko je vremena potrebno da se biljka pravilno razvije? Koji je najbolji način za presađivanje? A kada dolazi red na sadnju u zemlju? Na ova i slična pitanja odgovor daje diplomirani inženjer Vladimir Milutinović.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Powered By AGROmedia

 

 

 

 

Naš stručni saradnik, diplomirani inženjer Vladimir Milutinović, objasniće vam sve što niste znali o presađivanju paradajza. On nam je otkrio kako biljku možete da oštetite, koliko joj je vode potrebno i kada se može presaditi u baštu. Obavezno pročitajte!

Sedam dana nakon setve semena, koje je posejano u posude ili saksije sa supstratom, dolazi do klijanja biljaka kojima je potrebno mesec do mesec i po dana da porastu na veličinu od desetak centimetara. Posle mesec dana biljke dobijaju prvi par pravih listića koji će omogućiti da se one nakon toga presade. U saksiji je dosta biljaka, odnosno gust je sklop. Trebalo bi rasaditi po jednu, eventualno dve u saksiji.

Potrebno je da koristimo kvalitetan supstrat koji ima mnogo humusa. Biljka će u toj saksiji biti sve do same sadnje u baštu, plastenik ili žardinjeru na terasi i u vrtu. Biljke ne treba nikako čupati iz saksije jer bismo time povredili koren ili žilice. Jednostavnim izvlačenjem iz posude može se izvući kompletna masa zemlje kako bi se biljke razdvojile. Uzimanjem zasebne biljke možete videti da ona ima lepo razvijen koren. Nakon toga potrebno je biljku posaditi u saksiju u kojoj bi trebalo da bude do sadnje.

 

Opširnije pročitajte OVDE.

 

Emisiju "Svet poljoprivrede" možete pogledati na zvaničnom YT kanalu AGROmedia

 

 

Povezane teme: paradajz, biljke, video, svet poljoprivrede
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»