Kako napraviti jeftinu a efikasnu prihranu za biljke od kvasca

Svi bi smo voleli da nam sobno cveće izgleda uvek sveže i zdravo. Čim se pojavi neka mušica ili suvo lišće na biljci odmah uzimamo razna sredstva kako bi smo je izlečili. Uprkos korišćenju skupih đubriva i minerala biljke i dalje izgledaju bolesno. Česta upotreba veštačke prihrane na biljke može nepovoljno da utiče na njihov rast i razvoj i zbog toga im je potrebna promena u načinu nege i prihrane.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Powered By AGROmedia

 

 

 

 

Ako se biljke nalaze u neodgovarajućim uslovima, to nam pokazuju promenenom na listovima, usporenim rastom, neobrazovanjem ili sušenjem cvetova, zakržalim korenom. To su prvi znaci koje nam biljka šalje da joj je potrebna naša pomoć. Da bi se to izbeglo, u određenim periodima biljkama se daje prihrana. Reč je o rastvoru koji može biti prirodnog ili veštačkog porekla i u sebi sadrži niz elemenata koji su biljci potrebni. Sastojci koji prirodnog porekla pozitivno utiču na biljke a i na okolinu, lako se prave a i dostupni su svima.
 

Kako funcioniše prihrana kvascem
Prihrana biljaka sa kvascem pozitivno utiče na njihovu lepotu. U kvascu se nalaze bakterije, koje nemaju samo moć da daju fine i ukusne poslastice, već i povoljno utiču na rast i razvoj biljke. Kvasac u sebi sadrži niz fitohormona i auksina (biljni hormoni za rast i razvoj) i vitamine iz B grupe. Kvasac ima moć bubrenja tj deljenja ćelija i tako testa narastu. Ista situacija je i kod biljaka. Kvasac podstiče razvijanje ćelija i rast biljke.

Opširnije pročitajte OVDE.

Povezane teme: prihrana biljaka, svet poljoprivrede, veštačka prihrana
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»