Podsetnik: zimske gume nisu korisne samo kad je sneg!

U većem delu zemlje ovih dana je pretežno vedro vreme. Kolovozi su suvi, ali to ne znači da zimske gume nemaju svoju svrhu. Da podsetimo, kad su temperature ispod sedam stepeni celzijusovih, one mnogo bolje funkcionišu na drumu od letnjih guma.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Takođe, veoma su važni dubina šare i pritisak u pneumaticima. Dobre gume, sa kvalitetnom šarom i dobro podešenim pritiskom, obezbeđivaće kvalitetno prianjanje vozila na podlogu, a posebno je važno da budete sigurni u njih u područjima gde je moguća pojava leda na putu, posebno "crnog", onog koji se veoma teško uočava. Takođe, dobre gume znače i da će svi elektronski sistemi bezbednosti dobro funkcionisati na automobilu u slučaju potrebe.

Podsetnik: putanja zaokreta po ledu sa zimskim (plavo) i letnjim (crveno) gumama

Naravno, zimske gume za mnoge predstavljaju i ozbiljan trošak, a u udarnom delu sezone, krajem oktobra i početkom novembra, svi smo bili svedoci široke palete cena kod specijalizovanih prodavaca. Mnogi su se i ove godine odlučili za on-lajn nabavku guma, a mi ovom prilikom, ukoliko planirate a još niste nabavili "zimsku obuću" za vašeg ljubimca, donosimo ponudu zimskih pneumatika na sajtu Nonstopshop.rs - uz renomirane brendove, mnogi su se odlučili i nisu pogrešili, za gume koje se ističu sjajnim odnosom cene i kvaliteta…

Dubina šare i adekvatan pritisak u gumama važan su faktor bezbedne vožnje

Lassa 205/55 R16 91H SNOWAYS 3 26717-nis
Snoways 3 osigurava viši nivo upravljanja i kontrole na snegu i ledu zahvaljujući svojim novim zimskim komponentama i inteligentno dizajniranom gazećem sloju. Osim toga, ona pruža jednako optimalne performanse na mokrim i suvim površinama u zimskim uslovima.
Cena: 5.727 din

 

Hankook 205/65 R15 94T W452 38683-ns

Novi model i naslednik W442 modela odlikuje se pouzdanim i stabilnim karakteristikama na mokrim, snežnim i klizavim putevima. Optimalan dizajn šare za odlične performanse na snegu, pripadnik nove generacije zimskih guma za srednja i mala vozila pokazuje dobre rezultate u zimskim uslovima.

Cena: 8.028 din

 

Starfire 195/65 R15 95T WT200 27406-nis
Starfire WH200 gume sa asimetričnim dezenom gaznog sloja ispunjavanju sve preduslove za bezbednu i sigurnu vožnju u zimskim uslovima, odlikuju ih odlična trakcija na snegu, poboljšane vozne karakteristike i odlična cena.
Cena: 4.090 din

Pored ovih, Nonstopshop nudi veliki izbor Sava, Goodyear, Tigar, Michelin, Pirelli, Cordiant, Dunlop i guma drugih proizvođača.

 

Povezane teme: Zimske gume, Nonstopshop.rs, Nonstop shop, Zimski pneumatici, Vožnja zimi, Bezbednost u saobraćaju

Poslednji komentari

axle
Ponedeljak, 12. 12. 2016. 09:54h
neregistrovan korisnik
Jeste, zimske gume čuda prave na ledu, naročito crnom.
Hm
Petak, 09. 12. 2016. 17:20h
neregistrovan korisnik
Hankook je visa klasa guma, dok su ove druge dve niza klasa. Dajte neku iz srednje klase.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»