Kamere kao svedoci na putu

U skladu sa početkom sezone putovanja, proverili smo šta se na tržištu nudi od kamera koje su namenjene za snimanje vožnje a koje vozačima mogu biti od višestruke pomoći. Proverili smo šta sve nude...

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Dok se svuda u svetu auto-kamere svakodnevno koriste, ne samo u službenim već i u privatnim vozilima, našim ljudima još nije jasno u kojoj to meri one sve mogu pomoći. „Auto Bild“ je još pre nekoliko godina pisao o višestrukoj koristi ovih kamera, pogotovo u slučaju nezgode i određivanja krivice. Danas, one ne služe samo tome, već nude još dosta zanimljivih stvari korisnih vozačima. Važne su taksistima, i svim vozačima koji su svakodnevno u saobraćaju, komercijalistima, firmama sa flotom vozila…
Domaće tržište ne nudi veliki broj auto-kamera, ali one koje smo našli su i te kako kompletne. Reč je o različitim DVR (digital video recording) kamerama proizvođača Mio i sve snimaju u full HD rezoluciji. Osim snimanja putovanja, koje je samo po sebi vrlo korisno, sada ove kamere nude i GPS praćenje, što samo dodatno olakšava njihovo korišćenje kao dokaza na sudu. Podsetimo, ranije su često video-snimci odbijani, uglavnom ako su jedini dokaz ali i usled nemogućnosti određivanja tačne lokacije. Uz GPS, pomenute auto-kamere vam mogu i čuvati automobil dok je parkiran jer imaju senzor pokreta i lako možete saznati ko vam se mota oko automobila.
Ove kamere su i poput crnih kutija. Naime, ukoliko se tokom putovanja dogodilo nešto što je poremetilo G silu vozila, a koju kamera pomoću senzora takođe prati, takvi snimci se automatski čuvaju i to 10 sekundi pre registrovane promene G sile i 50 sekundi posle. To se skladišti u memoriju koju je moguće izbrisati samo u računaru. Što se tiče prebacivanja snimaka za računar, za to se koristi besplatna aplikacija „Mio Vue Manager“. Pomoću ove aplikacije jasno se vide snimci po datumima, vrlo je pregledna i jasna i lako se koristi. Osim G sila koje su delovale, tu su zabeležene i GPS koordinate, a preko Google Maps-a tačno je ucrtana ruta kojom se vozilo kretalo, kog datuma, vremena i kojom brzinom. Naravno, sve što ne želi da čuva, vozač može da izbriše. Preko ove aplikacije kontrolišete i sigurnosnim zapisima. Na tržištu se nude tri verzije ovih kamera,osnovni model „528“ pravi video zapis, ima SD karticu, beleži G sile, nudi parking mod, dok sledeći „538“ nudi sve to ali i GPS praćenje. Top model je „568“ i uz sve navedeno nudi i ekran osetljiv na dodir kao i registraciju sigurnosnih kamera. Cene ovih auto-kamera kreću se od 13.500 do 20.000 dinara.


NonStopShop.rs nudi mogućnost zainteresovanima da u "Auto Bild prodavnici" nabave model "538" po veoma povoljnoj ceni, uz uštedu od 15 odsto!
Svi proizvodi u "Auto Bild" odeljku su već dokazanog kvaliteta, a iz ponude s izdvajaju i: kačketi i majice sa logom našeg magazina, a tu su i veoma popularni i traženi časovnici, kao i izuzetno kvalitetni modeli automobila. Proizvodi već dokazanog kvaliteta na stranici "Non Stop Šopa" mogu da se nabave po cenama koje su izrazito niže od uobičajenih, a uštede koje mogu da se ostvare kreću se od 15 do čak 80 odsto!
Svi ponuđeni proizvodi mogu da se poruče preko sajta www.nonstopshop.rs ili telefonom - 011/333 4 773.

Povezane teme: kamere na putu, Bezbednost u saobraćaju, Automobilske kamere, NonStopShop
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»