Nove felne iz konzerve?

Da li je vreme da nešto promenite na automobilu? Recimo felne? Makar da ih sredite i ofarbate? Imamo pravu stvar: foliju u spreju! Dostupna je u više boja, a može učiniti čak i stare felne novim i upadljivim. Proverili smo da li ova folija u spreju vredi.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Čišćenje felni pre nanošenja spreja je obavezno i to četkom, detaljno. Koliko god bila uporna prljavština, jednostavno je morate svu skinuti pre tretmana. To može oduzeti i više od sat vremena za sva četiri točka.

Odmašćivanje felni je takođe obavezno. Upotrebite neko posebno sredstvo za skidanje masnoće. Ogrebotine i druga oštećenja na felnama najbolje reparirajte, jer ukoliko ih ostavite i dalje će se videti uprkos spreju, odnosno foliji koju ćete naneti.

Zaštitite gumu i sve delove točka papirom ili novinama. Ne zaboravite na ventil. Folija ne sme ostati na gumama jer se kasnije izuzetno teško skida

Promućkajte bočicu sa folijom u spreju dobro i krenite da prskate ka felni sa dovoljne razdaljine (25 cm). Nemojte nanositi previše spreja na delove gde se mogu stvoriti nabori. Četiri sloja bi trebalo da budu dovoljna.

Folija u spreju može trajati do pet godina i sa redovnim pranjem vozila (ali ne kompresorom iz blizine niti četkama). A da li se može lako skinuti? Pa, odlepljivanje može biti malo nezgodno zavisno kako ste naneli foliju.

 

U setu se dobijaju dva spreja koja su dovoljna za četiri točka do 18 inča. Može se kupiti u bolje opremljenim prodavnicama auto-opreme ili preko interneta. Cena je 2.950 dinara

 

Zaključak:

 

Za prvo farbanje prilično smo zadovoljni, uprkos malim nedostacima. Folija u spreju je pristupačna alternativa za farbanje felni. Prednost je ta što ako se ošteti ili želite da promenite boju, sve što treba da uradite jeste da je odlepite sa točkova. Obavezno dobro pratite uputstvo!

Povezane teme: Felne, Saveti, Auto Bild

Poslednji komentari

deki
Sreda, 09. 09. 2015. 09:01h
neregistrovan korisnik
Cemu ovo sluzi a pri tome i ne radi..?? ne stiti felnu od ogrebotina,ne moze se prati izbliza ne moze ovo morate ono...koja glupost.
Majstor
Ponedeljak, 07. 09. 2015. 19:38h
neregistrovan korisnik
To nije za amatere....
redakcija
Ponedeljak, 07. 09. 2015. 12:00h
neregistrovan korisnik
da li mozete da napisete gde ima da se kupi ovaj set, po ceni iz teksta? hvala
Cruze
Ponedeljak, 07. 09. 2015. 09:24h
neregistrovan korisnik
Odlicna stvar za felne ili za pokrivanje ostecenja na limu i braniku, ako zeznete samo svucete. Odradio sam felne 16 sa 1.5 spreja u 7 nanosa kako bi izdrzale teske uslove. Perem ih pod pritiskom ali sa bar 20-30cm razdaljine jer svejedno moram da ih ribam sundjerom i sredstvom za ciscenje felni. Pretrazite jos na youtube Plasti Dip.
velja
Nedelja, 06. 09. 2015. 23:55h
neregistrovan korisnik
farbao kompletnu karoseriju i ako se malo potrudite izgleda odlično cak oko stakla nema potrebe da se trudite da zastitite jer samo lagano ziletom zasecete oko stakla i visak jednostavno odgulite,ali vrlo vazno zastiti gume i gumene delove kao oko vrata npr. ako su vidljive,Jedini problem je ako to radite u srbiji imacete problema radi promene boje u saobracajnoj! Plastidip inace ima da se kupi i u kantici od 3,8 lit. koja moze da se nanosi i najjeftinijim elektricnim pistoljem kao za farbanje ograda itd.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»