Auto Bild istražuje: Kome prijaviti problem u saobraćaju?

Teško je naći grad u kome nema nelogičnosti u saobraćaju. Beograd nikako nije izuzetak, a u aktuelnom, 114. broju Auto Bilda, ekipa magazina vam daje savete koga treba pozvati kada naiđete na problem u saobraćaju.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Nije potrebno preći puno kilometara kroz Srbiju da bi se videlo kakva nam je

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

saobraćajna kultura, ali i stanje putne mreže i celokupne saobraćajne infrastrukture. Naravno, situacija nije bitno bolja ni u Beogradu. I u prestonici se dešavalo da su već duž auto-puta ulubljene ili isečene bankine, da fale putokazi ili da ne daju kompletnu informaciju vozačima. Sve u svemu, mnogo je stvari koje iritiraju i odvraćaju pažnju dok ste za volanom.

 

Kako to promeniti? Kome se obratiti ako želite da se neki problem u saobraćaju reši? „Auto Bild“ je pokušao da pronađe odgovor na pitanje koju službu ili državni organ je najbolje pozvati u različitim situacijama. Predstavljajući se kao obično građani zvali smo nadležne kako bi videli da li se i kako rešavaju problemi, ali i da se proverimo da li će nas nadležni "šetati" od jedne službe do druge.

 

Gde je ovde semafor?


Raskrsnica Ulica Skender Begove i Žorža Klemensoa na Dorćolu. Ovo mlado drvo zaklanja semafor što može da napravi velike probleme vozačima kojima ovaj deo Beograda nije baš poznat. Koga onda pozvati i ukazati na ovaj problem? Mi smo pokušali sa JP „Gradsko zelenilo“. I uspelo nam je. Naša prijava je evidentirana i dobili smo obećanje da će radnici izaći na teren i omogućiti bolju vidljivost. Važno je da znate da kada primetite opasnu situaciju u saobraćaju možete odmah pozvati policiju na broj 192. Naime, prema i dalje aktuelnom Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima, članu 294 MUP naređuje upravljaču puta da preduzme mere za otklanjanje neposredne opasnosti po učesnike u saobraćaju na putu.

Naslovna strana 114. broja Auto Bilda

Celokupan članak o tome ko je za šta nadležan kada su saobraćajni problemi u pitanju možete pročitati u aktuelnom, 114. broju Auto Bilda.

Povezane teme: Auto Bild, Saobraćaj, Saobraćajni znak

Poslednji komentari

sasa
Petak, 31. 07. 2015. 21:07h
neregistrovan korisnik
policija bi trebala da poboljsava sigurnost u saobracaju i otklanja mane ne samo da kaznjava iako je recimo znak sasvim lose postavljen .
Dragan
Četvrtak, 30. 07. 2015. 11:24h
neregistrovan korisnik
Тачно је да се не види семафор али нико не примећује да знак за забрану заустављања и паркирања је непрописно постављен , па не би смели ни по њему да вас на том месту кажњавају.Његово место а и висина.Исправите ме ако грешим.
Odgovorno
Utorak, 28. 07. 2015. 20:50h
neregistrovan korisnik
Mislim da bi bilo dobro da društveno odgovorni časopisi ne ucenjuju građane kupovinom primerka časopisa kada su u pitanju saveti za poboljšanje bezbednosti saobraćaja već da ovakve vesti i savete učine besplatno dostupnim na internetu. Apsurdno je tražiti da platim kako bih mogao da se informišem o načinima na kojima mogu da pomognem u poboljšanju bezbednosne situacije na putevima.
dex
Utorak, 28. 07. 2015. 18:02h
neregistrovan korisnik
na mnogobrojnim.mestima gde se sporedne ulice ulivaju u vece ne postoje ni znakovi ni horizontalna signalizacija, a o istim koji se ulivaju u krivinima da i ne govorim...totalnno nebezbedne radkrsnice, ulivi i bahati vozaci dovode kad kad do saobracajnih nezgoda a kad kad do nesrece...sto znaci da tamo neko ko sedi u kancelariji zaduzen za sao racaj trebao bi da vize izlazi na teren i resava peobleme
Ivke
Utorak, 28. 07. 2015. 13:47h
neregistrovan korisnik
Kome prijaviti nesavesne saobraćajce? U nedelju je na raskrsnici kod Ade milicioner Bulatović Radosav regulisao samo jednu polovinu trake, samo pukom slučajnošću je izbegnuta smrtonosna katastrofa, među kojima i autor komentara! Umesto prepadanja "iz busije" crnogoraca-milicijaca sa tri razredna osnovne nedužnih gradjana kod Trgu Tepublike, mora se povesti računa o ovim pukom srećom izbegnutim smrtnim ishodima! Staćemo mi na put tom kriminalu!
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»