Dobra ili loša ideja: Zamena guma u sopstvenoj režiji

Dobra ili loša ideja: Zamena guma u sopstvenoj režiji

Ovde moramo da budemo iskreni… kako bih mogao reći da sam prilično škrt. Sam šišam kosu, odeću nosim dok se ne raspadne i, kada dođe zima, montiram zimske gume. U servisu. Ovo... »

Poštovani čitaoci, ostavljanje komentara na vesti starije od 5 dana nije moguće.

Prijavi komentar

KoleM
Ponedeljak, 29. 12. 2014. 06:56h
neregistrovan korisnik
Besmisleno, mnogo težak posao a majstori ga odrade za sekund i za 200 din. Balansiranje ne možete uraditi bez mašine, ne može ni majstor. Mene nešto drugo zanima, da li majstori dobro centriraju točak, da li postoji metod za to, odnosno ako na primer centar gume nije u centru osovine centar mase će se ispraviti tegovima ali geometrijski centar neće? Ja pretpostavljam da se onda točak namešta u nekom kalupu ili ne?
Preporuka:
6
19
Odgovori

Prijavi komentar

draza
Ponedeljak, 29. 12. 2014. 08:23h
neregistrovan korisnik
Kupi kupi komplet čeličnih felni (polovnih ili novih) i komplet novih guma , montiraj ih izbalansiraj i zaboravi na vulkanizere koji ti dva puta godišnje zaviruju u novčanik dok čekaš u koloni ispred servisa.
Preporuka:
23
4
Odgovori

Prijavi komentar

Maja
Ponedeljak, 29. 12. 2014. 09:25h
neregistrovan korisnik
Pa ne bih rekao da su svi servisi u davnoj(bliskpoj) proslosti imali masinu za montazu/demontazu i za balansiranje guma. Sve se to radilo"rucnom" metodom godinama i to vrlo uspesno. Tako da i sada moze iole tehnicki obrazovana osoba sama da montira/demontira gumu bez ikakve savremene masinerije a da ne osteti istu. Sa par pajsera drvenih klinova, dizalice...Naravno balansiranje se mora odraditi na masini predvidjenoj za to ali ako Vam nesmeta truckanje gume na odredjenoj brzini mozete i preskociti balansiranje.Moja preporuka balansirati gumu. Zakljucak: Nekoga Tata nauci da montira gumu a nekoga da popunjava kladionicarske tikete.
Preporuka:
20
9
Odgovori

Prijavi komentar

Lexus
Sreda, 31. 12. 2014. 04:04h
neregistrovan korisnik
@Maja : Ima stare metode za balansiranje bez masine ja Sam radio davno , stavi se tocka na jedno postoje koe ima vodenu terezio i oketas tocka i drzis sa kredom da dirne bandas felnu i tu stavi teg puno je jednostavno prie Nie bio masini.
Preporuka:
3
16
Odgovori