Saveti za prolećno održavanje auta (4): Kako da vam ne presedne kvar automobila na putu

Vozačima iz Srbije verovatno nisu strane situacije kada zbog kvara na automobilu moraju da prekinu vožnju na sred puta, međutim malo ko u takvim slučajevima ima spremno rešenje. Zbog toga treba imati u vidu da pomoć na putu u svako doba dana i noći ne košta puno - u najjeftinijoj varijanti svega 600 dinara godišnje.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Dvadesetčetvoročasovna pomoć na putu obuhvata, pre svega, šlepovanje, popravke i savete, a pruža je kako Auto-moto savez Srbije tako i brojne osiguravajuće kuće.


Prodajete auto? Ostavite besplatan oglas ovde

Vlasnici vozila koji imaju plitak džep i ne prave veliku kilometražu imaju, recimo, na raspolaganju osnovnu člansku kartu Auto-moto saveza Srbije.


- Osnovna karta košta samo 600 dinara. Za taj iznos dobijate besplatno šlepovanje do 40 kilometara u slučaju kvara ili nezgode. Tu su besplatni i popravka vozila do 40 kilometara, pravni saveti, procena vrednosti vozila, izrada plana putovanja ali i 20 odsto popusta na šlepovanje više od 40 km. Ova pomoć se odnosi samo na teritoriju Srbije - kažu na sajtu “Moj auto”.

 

 

Saveti za prolećno održavanje auta (1): Kako pripremiti automobil za prvomajski put


Da bi dobili takvu pomoć članovi AMSS-a treba da pozovu broj “1987”. Inače, u ovom savezu nude i drugu, skuplju člansku kartu koja nudi veće pogodnosti.


- Super članska karta AMSS košta 1.400 dinara godišnje. Pruža znatno više besplatnih usluga u Srbiji i Evropi. Na teritoriji naše zemlje imate na raspolaganju besplatno šlepovanje do 100 kilometara ako se automobil pokvari, a u slučaju havarije besplatno šlepovanje bez ograničenja kilometraže. Članstvom se ostvaruje pravo na tri besplatne popravke na putu, refundaciju troškova do tri dana hotelskog smeštaja u slučaju saobraćajne nezgode i refundaciju troškova prevoza autobusom ili vozom, u slučaju kvara ili havarije - ističu na sajtu “Moj auto”.

 

Pomoć na putu nude i velike auto kuće

Gotovo sve velike automobilske kompanije svojim kupcima, pružaju višestruku pomoć na putu i to potpuno besplatno. Pojedine kompanije tu uslugu pružaju samostalno, druge u saradnji sa poznatim kućama za asistenciju. Sve više vozila je čak opremljeno i specijalnim uređajima, koji u slučaju teže havarije automatski alarmiraju kol-centar, policiju, hitnu pomoć - ističu na sajtu “Moj auto” i dodaju da “reno” za 11 evra godišnje pomaže i kada se “isprazni akumulator, izgube ključevi ili sipa pogrešna vrsta goriva”.

 

Čak i vozačima koji ne plaćaju asistenciju na drumu, a automobil im se pokvari na nekom auto-putu, AMSS na osnovu ugovora sa JP „Putevi Srbija“, besplatno uklanja vozilo do prvog izlaza sa auto-puta, odnosno „do prvog pogodnog mesta koje će omogućiti da saobraćaj normalno funkcioniše“.

 


Sa ovom članskom kartom vozači mogu lakše podneti nevolje van granica Srbije.


- Super članska karta obuhvata šlepovanje vozila do prebivališta člana, besplatnu popravku na putu, ili prevoz do najbližeg servisa. Takođe, mogu se refundirati troškovi hotelskog smeštaja do 300 evra, dobiti pravni saveti do 50 evra, kredit za popravku, šlepovanje vozila i prevoz porodice do 1.000 evra. Za ostvarivanje neke od ovih usluga, potrebno je pozvati operativni centar AMSS. Posle toga oni kontaktiraju sa svojim ekipama u zemlji, ili firmama sa kojima sarađuju u inostranstvu - kažu na sajtu “Moj auto”.

 

Saveti za prolećno održavanje auta (2): Spremite automobil za lepo vreme


S druge strane, osiguravajuće kuće imaju svoju tarifu kada je reč o asistenciji na drumu.


- U „Dunav osiguranju“ za 20 evra dobijate godinu dana bezbrižnog putovanja u Srbiji i Evropi. Cena može biti i manja - 15 evra ukoliko imate njihovu polisu obaveznog auto-osiguranja, 12 evra ako je kasko polisa, a osam ako imate i jedno i drugo osiguranje. I u ovom slučaju ćete dobiti pomoć, šlepovanje, manje popravke i nadoknadu troškova smeštaja i prevoza. Ipak, savet je da se sve ovo dobro prouči pre polaska na put, jer postoje i neka ograničenja poput troškova prenoćišta koje u Evropi ne sme da prelazi 70 evra po osobi - objašnjavaju na sajtu “Moj auto” i ističu da “Delta Đenerali” pruža pomoć kako na putu tako i u kući “kada vam, primera radi, pukne cev ili neko obije bravu”.

Povezane teme: Saveti, Automobili, Mojauto, Mojauto.rs, MojAuto.rs, Pomoć na putu, AMSS, Kvar

Poslednji komentari

laik
Utorak, 30. 04. 2013. 00:25h
neregistrovan korisnik
Kakvo iskustvo? A nekako moras da odes u servis.
MIKI
Ponedeljak, 29. 04. 2013. 20:39h
neregistrovan korisnik
redovno da mu mjenjate ulje i da ga nevozite po dzombama
Deda
Nedelja, 28. 04. 2013. 15:27h
neregistrovan korisnik
Samo kroz Italiju na putarinu u oba pravca 62e.Sto je mnogo,mnogo je.Zato je vinjeta u Sloveniji za sedam dana 15e a u Svajcarskoj 30e ali za godinu dana!!! Cim predjete Sid znate da ste u Srbiji po autoputu!!
ZORAN
Nedelja, 28. 04. 2013. 08:21h
neregistrovan korisnik
Treba znati da sluzbe za pomoc na putu postoje samo u pojedinim gradovima.U 40km. racuna se dolazak gde je stacionirana sluzba,put slepanja vozila u kvaru do odredista kao i put povratka slep sluzbe.Ostala kilometraza(preko 40) se naplacuje-sacuvaj me Boze...a pomoc se sastoji od najprostijih stvari koje svaki vozac-gradjanin moze da resi;zamena tocka sijalice,kod akomulatora .Nedao Bog da ima neko potrebe da pomoc AMSS.Ovo je za mene zadnja adresa gde treba da se javim za pomoc na putu jer imam iskustva sa njima.
kombiprevozbiz
Nedelja, 28. 04. 2013. 00:59h
neregistrovan korisnik
pametno osiguranje nikad se nezna
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»