Proverite automobil pre polaska na put

Spremate se za put do mora, a kako po pravilu ni jedan aranžman turističkih agencija vam ne odgovara, ili barem onaj deo vezan za cenu i način prevoza do željenog letovališta, mnogi će se odlučiti da na more krenu automobilom, računajući tom prilikom na više stvari: da će uštedeti i da će na letovanju biti mobilniji, odnosno da će moći da obiđu više mesta tokom svog boravka na odmoru, nego da idu autobusom. Ukoliko i vi spadate u ovu grupu turista, evo nekoliko dobro poznatih, ali i često preskakanih, saveta, koje nije na odmet ponoviti.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

1. Idite u servis

Pre polaska na put, preporuka je da se obratite ovlašćenom servisu ili majstoru koji održava vaša kola, kako bi se proverilo da li su svi uređaji i sistemi ispravni.

 

Postavite besplatan auto oglas za polovne automobile

Po principu "bolje sprečiti, nego lečiti" funkcioniše i svaki automobil, pa kako biste izbegli potencijalnu neprijatnu situaciju da vam se automobil negde usput pokvari, bolje je još kod kuće proveriti u kakvom je stanju, bez obzira pre koliko vremena je prošao tehnički pregled.

 

2. Proverite detalje

Za razliku od prvog saveta, za koji vam je neophodan majstor, preostalih nekoliko možete sami realizovati.

 

Nova akcija za prodavce automobila - Prodaj auto i pravac na letovanje

Kao prvo, gotovo uvek prilikom dosipanja goriva, trebalo bi iskoristiti priliku i proveriti nivo tečnosti za pranje vetrobranskog stakla, istrošenost metlica brisača i pritisak u gumama. Ukoliko nešto nije u redu, svaki nedostatak možete otkloniti ili kod kuće ili na benzinskoj stanici.

 

3. Pazite na pneumatike

Posebnu pažnju treba obratiti na pneumatike, jer ukoliko je automobil pretovaren teretom, neki generalni savet je da se gume dopumpaju za oko 0,3 bara više od propisanog pritiska, kako bi vožnja bila bezbednija.

 

Kad smo već kod tereta, koji će dobrim delom činiti putnici i prtljag, trebalo bi voditi računa da on bude uredno spakovan, prvenstveno u prtljažniku i eventualno na krovu, kako se ne bi dogodilo da prilikom naglih kočenja deo prtljaga koji je ostavljen na zadnjoj polici poleti napred i eventualno povredi nekog od putnika.

 

4. Rezervni ključ

Još jedna stvar na koju retko ko pomisli pre nego što krene na put jeste rezervni ključ. Trebalo bi ga obavezno poneti i ostaviti na neko sigurno, ali opet poznato mesto, kako bi bio dostupan svim putnicima. Najbolje bi bilo ostaviti ga na recepciji hotela recimo ili u sefu. 

Povezane teme: Automobili, Saveti, Putovanje, Letovanje, Servis, Mojauto.rs, MojAuto.rs, Mojauto

Poslednji komentari

Lexus
Nedelja, 05. 08. 2012. 03:06h
neregistrovan korisnik
Haugh beli brate. Ja ne razumeti tvoja naglasak.
Uros
Sreda, 01. 08. 2012. 16:49h
neregistrovan korisnik
Težak srpski, a?
Dejan
Sreda, 01. 08. 2012. 14:47h
neregistrovan korisnik
O cemu ti pricas covece? Kakve veze ima baterija u kljucu sa kodom?! Baterija ti sluzi zbog daljinskog otkljucavanja/zakljucavanja i ni za sta drugo. u samom kljucu imas mali cip koji je funkcionalan nezavisno od baterije.
hvala
Sreda, 01. 08. 2012. 12:46h
neregistrovan korisnik
odlicni saveti
Lexus
Utorak, 31. 07. 2012. 23:18h
neregistrovan korisnik
Dobro je koristiti sve klucevi ne samo kad ides na odmor radi sigurnos, kod neke auta ka Bmw, Mb, Audi i mnogo novi auta, ne mozes promenuti bateria i kad dugo ne upotrebues kluc, se isprazni baterija i izgubi pamcenje i onda moras menjati kluc, koj kosta od 250-500evra plus code, i zato e dobro menjati kluceva par puta godisnje.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»