Povratak u budućnost – nostalgični „Mini“ ekološkim pogonom oduševio publiku u Njujorku

Iako za tradicionaliste ova kombinacija predstavlja spajanje nespojivog, „Mini“ je na Salonu automobila u Njujorku predstavio zaista neobičan koncept

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

U danima kada se automobilske kompanije nadmeću futurizmom, „Mini“ se vratio decenijama u prošlost predstavljanjem koncepta „Mini elektrik“. Reč je o klasičnoj „kuper“  verziji gradskog mališana, koja uprkos retro izgledu iz šezdesetih godina za pogon koristi sve zastupljeniju alternativu klasičnim gorivima. Naime, predstavljena studija poseduje napredne litijum-jonske baterije, a  detalj u vidu žutog amblema na haubi simbolično označava logo elektrifikacije.

Vizuelno, simpatični  Britanac dekorisan je markantnim crnim detaljima  koji naglašavaju posebnost koncepta. Na legendarnoj karoseriji se nalaze i grafički ukrasi“ u vidu kabla za dopunjavanje, koji otkriva da je reč o verziji koja se ne može videti na svakom ćošku.

Ujedno, na taj način poznati brend demonstrira posvećenost očuvanju životne sredine, koja postaje sve značajnija tema automobilske industrije. Na našu žalost, Mini“ ovom prilikom nije bio naročito darežljiv po pitanju detalja oko električnog pogona, pa su snaga i kapacitet baterije pod velom misterije.  

 

Povezane teme: Automobili, MINI Kuper, Njujork
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»