Predstavljena peta generacija „Tojote RAV4“ – novo poglavlje popularnog SUV-a bez dizel motora

Po prvi put predstavljen 1994. godine, „RAV4“ promenio je imidž japanske kompanije. Danas, najnovije izdanje atraktivnog SUV-a nastavlja da uspeh gradi na prepoznatljiv način uz dodatak modernizovanog dizajna

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Salon automobila u Njujorku poslužio je kao idealna lokacija za predstavljanje nove generacije modela „RAV4“. Na „terenu“ gde tradicionalno dominira, „Tojota“ je prekinula nagađanja i samouvereno prikazala novi izgled. Peta generacija veoma uspešnog SUV-a  promoviše modernizovani stil, sa nizom dinamičnih rešenja.

Drastično izmenjen vizuelni identitet samo je jedna strana medelja, budući da će osim modernizove estetike „RAV4“ po prvi put nastupiti bez dizel agregata. Automobil koristi New Global Architecture” platformu, a za pogonske jedinice su odabrani jedan benzinski agregat, kao i jedan hibrid. I dok će američki RAV4 za pogon koristiti 2.5 litarski benzinac, na evropskom tržištu očekuje se dvolitarski motor u kombinaciji sa ručnim ili automatskim menjačem. Budućim kupcima će na raspolaganju biti i AWD verzija.

U pogledu dimenzija nije bilo značajnijih promena, ali je zahvaljujući predanom radu dizajnera i inženjera međuosovinsko rastojanje za 30 milimetara uvećano, što se pozitivno odrazilo na ponudu prostora za putnike. Kada je reč o enterijeru, japanski dizajneri su ostali verni tradicionalnim rešenjima pa se novi RAV4“ raspoznaje pre svega po velikom ekranu na centralnoj konzoli i diskretnom ambijentalnom osvetljenju. Japanska kompanijaje saopštila da će novi SUV na Stari kontinent” stići u prvom tromesečju 2019. godine.

 

Povezane teme: Automobili, Sajam automobila, Tojota, RAV4

Poslednji komentari

BELGRADE
Sreda, 04. 04. 2018. 17:44h
neregistrovan korisnik
Japanci su totalno izgubili korak sa Nemcima. Izgled, motori, ogibljenje, veze sa vezom nema vise.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»