Nova Škoda „fabija“ – Sezonska modernizacija

Češka Škoda, koja se uspehom posluje u okviru VW grupe predstavila je prve fotografije i tehničke detalje restilizovane „fabije”.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Model koji je 1999. godine započeo novo doba, sada je uoči premijere u Ženevi diskretno osvežen, kako bi posle četiri godine na tržištu zadržao aktuelnost i naglasio poznate kvalitete. Za sada nema fotografija koje će potvrditi promene u enterijeru, pa ćemo akcenat staviti na dizajn spoljašnosti. Kada je reč o estetici karoserije, napred su suptilno promenjeni farovi i maska hladnjaka, dok su pozadi dizajneri restilizovali branik i stop svetla. Takođe, po ugledu na viši segment kupcima je po prvi put i u „fabiji” dostupna LED tehnologija.
Nova „fabija” za 2018. dobija i nove sisteme asistencije, čime se pojedina rešenja bezbednosti putnika demokratski spuštaju u niže segmente kompanijskih vozila. Tako je automobil sada opremljen elektronskim sistemom za uočavanje automobila koji se nalaze u mrtvom uglu, nakon čega sledi i upozorenje vozača na njihovo prisustvo. Ništa manje korisno, „fabija” će imati i napredni sistem koji motri na dešavanja iza vozila i alarmira vozača ako postoji opasnost od sudara otpozadi. Još jedna inovacija rezervisana je za „lajt asist”, što je stručni naziv za automatsko isključivanje dugih svetala u slučaju nailaska automobila u susret.
Škoda je novoj „fabiji” podarila i multimedijalni sistem koji sada ima ekran od 6,5 inča. Što se tiče ponude motora, Škoda nudi atmosferske MPI verzije od jednog litra zapremine sa tri cilindra, dostupne sa 60 konja i 75 konjskih snaga. Tu su i dva TSI turbo benzinska agregata, koji osim turbo punjača imaju i sistem direktnog ubrizgavanja goriva, a proizvode 95 KS i 110 KS. Snažnija verzija može da se naruči i sa opcionim DSG menjačem sa duplim kvačilom. Nakon ženevske premijere u martu, „škoda fabia“ za 2018. pojaviće se u prodajnim salonima u drugoj polovini godine.

 

Povezane teme: škoda, fabia, Sajam u Ženevi
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»