Q8 koncept - Audijev SUV teške kategorije

Audi je u novu godinu ušao u velikom stilu. Na Salonu u Detroitu imao je zapažene premijere, a posebno se izdvojio koncept modernog SUV-a, nazvan Q8.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Audi Q8 koncept

Amerikanci su dobili priliku da uživo vide nove adute iz aktulene game, modele A5 i S5 u kabriolet verzijama, koji su kompletirali porodicu u kojoj su ranije predstavljene kupe i "sportbek" verzije.

Audi SQ5 TFSI

Veliku pažnju privukao je i "SQ5 TFSI", kao sportska varijanta novog Q5 - pokreće ga trolitarski V6 sa 354 konjske snage i 500 njutnmetara maksimalnog obrtnog momenta, pri samo 1.370 obrtaja motora u minuti. Uz pomoć 8-stepenog "tiptronika" i pogona na svim točkovima, ovaj automobil do 100 km/h stiže za 5,4 sekunde...

Od baznih verzija Q5, ovaj top-sportski SUV razlikuje se bogatom opremom, koja sadrži "S sport" sedišta, LED svetlosne grupe, 20-inčne aluminijumske felne... Početak prodaje planiran je za sredinu godine.

Zvezda Audijevog štanda ipak je bio konceptni automobil. Model Q8 se već dugo očekuje, a kako je premijera zakazana za sledeću godinu, iz Ingolštata su odlučili da javnosti prikažu koncept koji je veoma sličan konačnoj verziji.

Mnogo elemenata dizajna stiglo je iz 80-tih godina prošlog veka kad je Audi bio poznat po sportskim rezultatima sjajnih reli automobila, a u tom stilu se očekuje i motorizacija - Q8 koncept opremljen je hibridnim sistemom koji razvija ukupno 450 konjskih snaga, uz maksimalni obrtni moment od 700 njutnmetara. Narvano, očekuje se da "kvatro" pogon zauzme svoje mesto i na ovomautomobilu, a biće potpomognut vazdušnim ogibljenjem i keramičkim diskovima u kočionom sistemu...

Od Audija se očekuje mnogo novih elemenata i sistema i kad je kabina u pitanju. U konceptu je takođe sportski orijentisana, a najvaljena su brojna unapređenja virtuelnog kokpita sa brojnim sistemima za pomoć vozaču, uz moguće opcije autonomne i poluautonomne vožnje.  

 

Povezane teme: Audi Q8 koncept, Audi, Salon automobila u Detroitu

Poslednji komentari

pa-nzm
Utorak, 10. 01. 2017. 11:05h
neregistrovan korisnik
Vuki cekam komentar :)
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»