Da li vam se sviđa Kia Stinger GT?

Kija je predstavila svoj najsnažniji i najskuplji serijski automobl do sada - "stinger GT", koji će svetsku premijeru imati na Salonu u Detroitu, od 8. do 22. januara. Kupe sa četvora vrata bi trebalo da korejski brend uvede u svet luksuznih automobila, a prodaja bi trebalo da startuje na jesen.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Ukratko, "stinger GT" je ublažena serijska verzija koncepta koji je Kija izložila pre tri godine, takodje u Detroitu. Naravno, izostavljena su rešenja sa takozvanim samoubilačkim vratima i točkovima od ugljeničnih vlakana, ali "stinger GT" ionako izgleda podjednako atraktivno. Automobil koristi adaptiranu platformu modela "hjundai dženesis G80", pri čemu se snaga i obrtni moment prenose na zadnju osovinu.

 

Verzija predstavljena u Detroitu koristi Kijin 3,3-litarski tvin turbo V6 benzinac sa 570 KS i 510 Nm obrtnog momenta, uparen sa osmostepenim automatskim menjačem. "Stinger GT" do stotke ubrzava za oko pet sekundi i postiže maksimalnih 280 kilometara na sat. Kija će naredne godine vozačima da ponudi i slabiju verziju sa četvorocilindričnim turbo benzinskim agregatom (oko 250 KS), a moguće je da će se u Evropi prodavati i "stinger GT" sa dizel motorom, čija bi snaga trebalo da bude oko 200 KS.

 

Gotovo je sigurno i da će se pojaviti i model sa 4x4 pogonom. Cena još nije odredjena, ali se očekuje da će "stinger GT" koštati oko 50 hiljada evra, što je u rangu "BMW-a serije 4 gran kupe" ili "audija S5 sportbek".

Povezane teme: Kia, Kija stinger GT, Salon u Detroitu, BMW serija 4 gran kupe, Audi S5 sportbek

Poslednji komentari

Brazilko
Sreda, 11. 01. 2017. 08:52h
neregistrovan korisnik
Francuzi su i te kako zastupljeni u Indiji i Juznoj Americi.
Sd
Utorak, 10. 01. 2017. 13:00h
neregistrovan korisnik
Zašto je prevelik zalogaj? Zašto misliš da su BMW, audi (škoda), da ne pominjem raspalog VW nešto kvalitetniji u odnosu na ovaj auto? Prodao sam svojevremeno jednog Sorenta koji je služio da se vuku čamci i auto prikolice sa 340000 km, bez ikakvih kvarova. Koliko ja znam KIA razvaljuje sa prodajom u USA, za razliku od evropskih. Skoro sam video listu naj kvalitetnijih brendova u USA, KIA je bila na prvom mestu, evropski su pocinjali tek od 10tog mesta.
Mladen
Ponedeljak, 09. 01. 2017. 17:18h
neregistrovan korisnik
Nesto ne mislim da ce im to proci, prevelika je to cena za brend koji se dobro prodaje upravo zbog pristupacnosti. Licno nisam ljubitelj Kia automobila, naprotiv, imam losa iskustva sa njima (od Cerato-a do Ceed-a karavana iz 2008). Mozda su ovi noviji (posle 2008) kvalitetniji i bolji po voznim karakteristikama. Dizajn Stingera GT mi se svidja.
RT
Ponedeljak, 09. 01. 2017. 16:48h
neregistrovan korisnik
Dobar,Kia je najbolja!
Vuki
Ponedeljak, 09. 01. 2017. 16:33h
neregistrovan korisnik
Suviše nalickana..
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»