Da li je odzvonilo velikim Salonima automobila? Anketa

Da li vam se svideo novi "volvo V90 kros kantri"? Ako jeste, nemojte da krećete za Pariz, jer je švedski proizvođač odustao od učešća na salonu u "gradu svetlosti" koji se za posetioce otvara 1. i traje sve do 16. oktobra!

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Od Salona u Parizu, veliki automobilski brendovi više neće izlagati zajedno

Pored brenda Volvo, u Parizu neće biti ni automobila sa znakom Forda, Rols Rojsa, Aston Martina i, najverovatnije, Lamborginija. Svi navedeni proizvodjači smatraju da je vreme velikih salona automobila prošlo i da postoje bolji i jeftiniji načini da se privuku kupci. Ford je, recimo, organizovao test vožnje širom Francuske, dok će Rols Rojs u ekskluzivnom letovalištu na Sardiniji okupiti blogere i vlasnike Instagrama sa više miliona pratilaca koji će, svako na svoj način, predstaviti automobile potencijalnim kupcima.

Zahvaljujući Internetu, obični smrtnici neće više biti u prilici da uživo na jednom mestu vide luksuzne i superautomobile budućnosti


U Aston Martinu smatraju da su saloni bacanje novca jer među posetiocima nema pravih kupaca pošto oni ne žele da se laktaju za par sekundi ispred automobila. Na primer, Audi je za svoj štand na Salonu automobila u Frankfurtu 2011. godine izdvojio deset miliona evra - tad je kriza uveliko počela i mere štednje su već bile na snazi…
Trend otkazivanja će se nastaviti u narednom periodu i pored činjenice da je Pariz pre dve godine privukao rekordnih 1,25 miliona posetilaca, dok su Frankfurt i Detroit, takodje u usponu. Čelnici vodećih brendova smatraju da će Internet pregaziti izložbe automobila i da je vreme da se razmišlja o novoj taktici.

 

Povezane teme: Saloni automobila, Salon automobila u Parizu, Volvo, Aston Martin, Lamborgini

Poslednji komentari

1Beogradjanin
Ponedeljak, 19. 09. 2016. 15:39h
neregistrovan korisnik
Srbija je suvise malo trziste tako da mislim da ce proizvodjaci ostaviti izbor dilerima u Srbiji da li zele da se predstave na salonu u Beogradu ili ne. Domacim dilerima i ovako ne cvetaju ruze tako da mislim i da ce novac koji budu izdvajali za salon biti manji, a samim tim i kvalitet salona ce opasti. Mada, vecina predstavljenih modela na sajmu moze da se vidi na ulicama Beograda i pre samog salona ( budimo realni 95% ljudi dodje da bi samo pogledalo automobile, jer za kupovinu novog kvalitetnog automobila u Srbiji retko ko ima novca ), a posto Beograd ne posecuju proizvodjaci tipa Rols Rojs, Ferari, Aston Martin,... ( ipak su oni to sto ovdasnja javnost zaista zeli da vidi, jer te automobile mozemo da vidimo, u glavnom , samo u specijalizovanim emisijama ) onda i ne vidim neku narocitu stetu ako salon izgubi znacaj.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»