Serijska "lada Xcode" će koštati 13.000 evra

„Lada XCode“ nije samo koncept već pokazuje pravac u kojem će se razvijati ruski proizvođač automobila Avtovaz. Ovo je rekao Stiv Matin, glavni dizajner brenda Lada, koji je na danas otvorenom Salonu u Moskvi (traje do 4. septembra) predstavio krosover „XCode“ čija se serijska verzija očekuje za dve godine.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Serijska verzija "lade XCode" se očekuje sredinom 2018. godine

Posle brojnih tizera konačno možemo da vidimo kako u stvari izgleda Avtovazov koncept, koji je nosilac novog dizajna „X stil“. Konceptni automobil nudi niz mogućih rešenja, kao što su upotreba turbo motora i pogona na svim točkovima. Takođe, Matin je rekao da Avtovaz razvija platformu koja omogućava kontrolisanje sistema vozila preko smart telefona.

 

„Lada XCode“ ima više mišića od ostalih modela u brendu, a Rusi su se odlučili za dvobojnu karoseriju koja stvara dodatne mogućnosti za personalizaciju vozila. Pored velikih točkova i povećanog klirensa, „XCode“ je dobio i atraktivan krovni spojler. Preciznih podataka još nema ali se pretpostavlja da će se serijska verzija pojaviti sredinom 2018. godine po ceni koja bi bila između 13.000 i 15.000 evra, u zavisnosti od tržišta. Glavni konkurente „lade XCode“ (dužina 4,32 metara) su „opel moka X“, „mazda CX-3“ i „ford ekobust“.

 

Inače, Međunarodni salon automobila u Moskvi je okupio samo desetak velikih izlagača što je rekordno mali broj učesnika. Da li je u pitanju bojkot velikih proizvođača ili je kriza na rsukom tržištu ostavila trag, nikada nećemo saznati. U svakom slučaju, u Moskvi izlažu Avtovaz, Changan, Dongfeng motors, FAW, Geely, Hjundai, Iran Khodro, Larte Design, Mercedes, Smart, Ravon i diler Volvoa za Rusiju.

Povezane teme: Lada, Lada XCode, Avtovaz, Salon automobila u Moskvi, Salon u Moskvi, Mercedes, Smart, Hjundai

Poslednji komentari

Petar
Ponedeljak, 29. 08. 2016. 00:15h
neregistrovan korisnik
Kakav primitivizam,onaj iskonski,srpski...meni je trosila manje od 6 na otvorenom,stajao sam da vidim sta je neispravno sa pokazivacem i tocio gorivo misleci da nesto ne valja.Nisma hteo u inostranstvu da rizikujem. Vozio sam po propisima. Shvatio sma kolika je potrosnja kada sam se vratio nazad i izracunao sve
vlasnik-polovnjaka
Nedelja, 28. 08. 2016. 10:59h
neregistrovan korisnik
ako slika govori hiljadu reci, onda je ovo zaista predivan automobil. nadam se da ce biti i na nasem trzistu.
Zoran
Petak, 26. 08. 2016. 09:51h
neregistrovan korisnik
Henri Ford reče:"Najbolji je nov auto".Polovnjaci su ponekad kupovina visokog rizika,koja ugrožava i živote.
Zoran
Petak, 26. 08. 2016. 09:49h
neregistrovan korisnik
Sada je jasno zašto italijanski "FIAT" iz Kragujevca nema šansi na ruskom tržištu.Model koji nude iz "FIAT"-a je malo obajatio i ispao iz trke za mesto na tržištu.
ja-bio-na-sajmu
Četvrtak, 25. 08. 2016. 21:47h
neregistrovan korisnik
Ovu verziju od 13-15k eura ce pokretati motor od 1.6l i 78KS. I da, ovo jeste Dacia Duster (ispod ukrasnog lima i plastike)
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»