Tehnološka "bomba" u Pekingu kao najava za novi "tuareg" Foto

Verovali ili ne, najprodavaniji brend u prvom kvartalu 2016. godine je Folksvagen! Nemci su prodali ukupno 2,51 miliona vozila (rast od 0,8 odsto u odnosu na isti period 2015.) i to najviše zahvaljujući vozačima u Kini.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Koncept "T-Prajm" je najveća premijera Folksvagena na Salonu u Pekingu

Zato je VW, kao znak dobre volje, na Salonu u Pekingu predstavio koncept "T-Prime GTE" koji najavljuje linije nove generacije "tuarega". Folksvagen koncept opisuje kao najnapredniji SUV na svetu koji se oslanja na hibridnu tehnologiju i potpuno digitalizovani kokpit. Izrađen na MLB platformi, "T-prajm" se izdvaja po velikim staklenim površinama, točkovima od 22 inča i LED svetlima integisanim u branik.

 

Veliki SUV je dugačak 5.070 milimetara, odnosno 270 mm je duži od aktuelnog "tuarega", i širok je 1.999 milimetara. Ispred vozača je digitalna instrument tabla dijagonale 12 inča, dok je na centralnoj konzoli ekran dijagonale 15 inča koji koristi multimedijalni sistem. Klasični tasteri na upravljaču su zamenjeni kontrolama osetljivim na dodir. I, to nije sve - između zadnjih sedišta je ekran dijagonale 9,6 inča koji putnicima nudi mogućnost da prilagode poziciju sedišta ili da upravljaju klima-uređajem.

 

    "T-prajm GTE" koncept koristi plag-in hibridni sistem koji kombinuje dvolitarski turbo benzinac, E-motor i litijum-jonske baterije. Ukupna snaga sistema je 375 KS i 700 Nm, što je dovoljno za ubrzanje do "stotke" za šest sekundi i maksimalnih 224 kilometara na sat. Prema podacima, prosečna potrošnja iznosi 2,7 litara, a samo na struju koncept može da pređe do 50 kilometara. Pogon je na svim točkovima a "T-prajm" koristi osmostepeni automatski menjač.

    Povezane teme: Folksvagen, Salon u Pekingu, T-Prime GTE, T-prajm GTE koncept, Plag-in hibrid, Tuareg

    Poslednji komentari

    nesa
    Sreda, 27. 04. 2016. 18:24h
    neregistrovan korisnik
    nemam nista protiv uvodjenja novih tehnologija ali mislim da sve ove stvarčice ometaju vozača da razmišlja o putu i o svojoj vožnji
    Corsokak
    Sreda, 27. 04. 2016. 16:00h
    neregistrovan korisnik
    Sve se u zadnje vreme svodi na ekrane osetljive na dodir koji u stvari u mnogo slučajeva i nisu toliko korisni jer vozač mora da skrene pogled! O voznim osobinama niko i ne priča osim ozbiljnih testera!
    Predrag
    Sreda, 27. 04. 2016. 10:57h
    neregistrovan korisnik
    T-prime stvarno prelepo izgleda.
    SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

    SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

    Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»