Svetska premijera: stigao je Kawasaki ZX-10R 2016

Imamo čast da vam predstavimo najnoviji Kawasaki ZX-10R, model za 2016-tu godinu, model u koji je Kawasaki utkao sva svoja znanja iz Svetskog Superbike šampionata, i to kao dominantan proizvođač i šampion još od 2011 godine.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Motocikl je predstavio lično osvajač titule Džonatan Rea u zanosnoj Španiji. Možda nekome sa fotografija motocikl izgleda slično prethodnom modelu, ali na modelu za narednu godinu je bukvalno gotovo sve pretrpelo promene. Agregat je značajno unapređen i poboljšan, kako elektronskim, tako i mehaničkim komponentama, tako da sada daje maksimalnih 207KS i 13.000 o/min. Za zaustavljanje se napred brinu moćna Brembo M50 monoblok klešta, koja su radijalno postavljena, i zaustavljaju diskove prečnika 330mm.

Novost je i potpuno nova Showa prednja viljuška sa prečnikom štapova od 43mm, naravno potpuno podesiva po svim parametrima. Zadnja viljuška je sada duža za 15.8mm što novom modelu daje pre svega stabilnost na snažnim kočenjima, i doprinosi boljem rasporedu težine. Što se tiče vozačkog položaja, on je sada pomeren za 7.5mm napred što omogućava veći prenos težine na prednji točak, a samim tim pruža i veću stabilnost i kontrolu u krivinama.
 
Kada je reč o kontroli Kawasaki prati trend konkurencije tako da je novi ZX-10R opremljen moćnim i naprednim sistemima poput kontrole proklizavanja, kontrole starta, inteligentnog ABS sistema kočenja, Quick Shiftera za brzu promenu stepena prenosa, sistema za kontrolu kočenja agregatom, i na kraju ono najvažnije, Bosch inercijalni senzor koji meri ukupno pet osa položaja motocikla, tj. parametre kao što su sila kočenja, sila ubrzanja i ugao obaranja, a zatim šalje podatke računaru koji na osnovu dobijenih podataka aktivira određene sisteme i tako pruža vozaču značajnu asistenciju u vožnji. Kawasaki sa ponosom tvrdi da je toliko truda i znanja uloženo u novi model, da oni iskreni entuzijasti bukvalno mogu na novi model montirati otvoreni izduvni sistem, i bez pardona se sa njihovim novim modelom takmičiti na stazi.

Povezane teme: kawasaki, ninja, ZX-10R, motori, Motorcikli, Motociklizam
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»