Nova "opel astra" će imati Matrix LED farove

Nova generacija "opel astre", koja će debitovati u septembru u Frankfurtu će svojim kupcima ponuditi naprednu tehnologiju koja se trenutno može sresti samo na luksuznim modelima Audija i Mercedesa. Između ostalog, reč je o Matrix LED farovima koji vozaču omogućavaju konstantnu upotrebu dugih svetala bez zaslepljivanja nadolazećeg saobraćaja.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Opelova verzija ove tehnologije se zove "IntelliLux LED" i poput rivalskih verzija

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

nudi superiornu vidljivost tokom noćne vožnje bez zaslepljivanja druih vozača.

 

Farovi se sastoje od 16 LED segmenata - osam sa svake strane vozila - koji konstantno prilagođavaju dužinu i širinu svetlosnog zraka zavisno od saobraćajne situacije. Njihovom radu pomaže prednje postavljena kamera koja registruje druge učesnike u saobraćaju.

U urbanoj sredini, farovi se automatski prebacuju na kratko svetlo, a čim automobil izađe na auto-put, dugačko svetlo se aktivira.

 

Opel je takođe istakao da novi Matrix LED farovi imaju duži radni vek u odnosu na konvencionalne halogene ili kesnon lampe i u teoriji nikada ne moraju biti zamenjeni.

Iako za sada nije u ponudi, predviđa se da će uskoro ovi farovi moći da se upare sa kamerom koja snima oči vozača pa će svetlosni zrak moći da prati pogled vozača.

Povezane teme: Opel Astra, LED farovi, Farovi, Matrix LED farovi, Salon automobila u Frankfurtu

Poslednji komentari

vozac-vektre-c
Nedelja, 17. 05. 2015. 14:12h
neregistrovan korisnik
Posle 100kkm, na svakih 50kkm cete pljunuti 2k evra ako hocete originalne delove i auto u svakom trenutku potpuno ispravan. Meni se gasila tabla, ali sam uspeo da resim popravkom, a ne zamenom komplet table.
Mikika
Četvrtak, 14. 05. 2015. 22:50h
neregistrovan korisnik
Koliko covek mora slabo da vidi pa da mu trebaju konstantno duga svetla? Pogotovo autoput
Bojan
Četvrtak, 14. 05. 2015. 20:13h
neregistrovan korisnik
Svaka cast, ali Nemanja jeste u pravu. Autobild je to naveo kao manu, a i kolegi se desilo da je crkao neki racunar u Insigniji Turer. Popravka je bila sve samo ne jeftina... sreca pa je imao Kasko. Inace, pouzdan i kvalitetan automobil.
mac
Četvrtak, 14. 05. 2015. 17:30h
neregistrovan korisnik
Dodatna oprema ili najvisi nivo opreme.. svejedno!!! Takve farove nece imati osnovni model (najnizi nivo opreme) nove Opel Astre! Dakle kada vidite bilbord sa slikom nove Astre i sloganom: "Nova Astra već od: .... (koliko bude kostala osnovna) e ta, "već od" nece imati te napredne led farove, vec obicne halogene sa ogledalima! A na reklamnoj slici, pored pocetne cene za osnovni model, ce sigurno biti najskuplji model, sa najvecim felnama, najlepsom metalik bojom, tim led farovima.. a ispod ce sitnim slovima pisati: slika je samo ilustracija!
nemanja
Četvrtak, 14. 05. 2015. 15:34h
neregistrovan korisnik
Pa nece samo najskuplje verzije imati vec spada u dodatnu opremu,kao sto xenoni sa led svetlom spadaju u dodatnu,ovo je novi tip farova koji je zamena za stare.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»