Novo ime "M klase": Mercedes "GLE"

Mercedesova "M klasa" je sa nama još od 1998. godine, a do danas je postala jedan od najprodavanijih modela nemačkog giganta. Sada je njoj došao kraj - barem što se naziva tiče - jer novi "GLE" model, koji će debitovati na Salonu u Njujorku predstavlja osveženu treću generaciju "M klase" koja je svoj naziv promenila po ranije objavljenoj novoj nomenklaturi Mercedesovih modela.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Dakle, "GLE" model je zapravo samo osvežena, aktuelna, treća generacija "M

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

klase" koja je u prodaji od 2012. godine, a promena na "GLE" naziv je u skladu sa Mercedesovom novom nomenklaturom koja je zamišljena da se olakša uvođenje novih modela poput nedavno predstalvjenog "GLE kupea".

U poređenju sa "M klasom", "GLE" ima zaobljenije linije, pogotovo sa prednje strane uz aktuelne Mercedesove farove koji se koriste na većini modela. Na zadnjem delu takođe možemo naći nove detalje poput LED svetala i četvrtastih izduvnih cevi ugrađenih u donji deo branika.

U unutrašnjosti su atraktivna sportska sedišta i infotejnment sistem sličan onom u C, E i S klasi.

 

Kada je reč o pogonima, oni su slični kao i u aktuelnoj "M klasi", a velika razlika je plag-in hibrid varijanta “GLE550e 4Matic”. Pogonski sistem se sastoji od V6 benzinca uparenog sa električnim motorom, a za prenos snage je zadužen sedmostepeni automatski menjač. Ukupna snaga je 436KS, dok domet na isključivo električnu energiju iznosi 30km.

Još jedan ekološki model je "GLE300d 4Matic" koji ispod haube krije četvorocilindrični dizel sa 201KS. Ostale varijante uključuju "GLE350" sa V6 jedinicom od 302KS; "GLE350 4Matic" sa pogonom na svim točkovima i "GLE400 4Matic" sa V6 i 329KS. Svi ovi modeli, kao i dizel "GLE300d 4Matic" su u ponudi sa sedmostepenim automatikom, ali se veruje da će u budućnosti biti ponuđena i verzija sa devetostepenim automatskim menjačem.

Ljubitelji performansi će na raspolaganju imati Mercedes-AMG “GLE63 4Matic” u standardnoj i moćnijoj S verziji koja ima 577KS i V8 agreagat ispod haube, dok standardni "GLE63 4Matic" ima 550KS iz V8 jedinice.

Povezane teme: Mercedes-Benz, Mercedes GLE, Salon automobila u Njujorku

Poslednji komentari

ja
Nedelja, 29. 03. 2015. 05:03h
neregistrovan korisnik
i to dvojka 1.6 td crveni
trol
Petak, 27. 03. 2015. 08:25h
neregistrovan korisnik
golf je golf
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»