Novo lice Audija: "prolog koncept"

Salon automobila u Los Anđelesu je otvorio svoja vrata novinarima, a među prvim premijerama je Audi "prolog koncept" kupe koji demonstrira novi dizajnerski jezik celokupnog brenda pod dirigentskom palicom novog šefa dizajna Marka Lihtea.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Lihte kaže da je prilikom dizajniranja "prologa" želeo da naglasi suštinu Audija -

Prodajete polovni automboil?

Postavite besplatan oglas.

sportski duh, lagani dizajn i pogon na svim točkovima i prezentuje je u formi luksuznog kupea. Specifični modeli iz prošlosti koji su mu poslužili za inspiraciju su "audi 90 kvatro IMSA GTO" trkački atuo iz 1989, kao i originalni "A8" i "TT".

Konceptom dominira široka prednja rešetka, dok su farovi dobili nove grafike i kombinuju dve različite tehnologije, lasersko svetlo i, po prvi put, "Audi Matrix beam-splitting".

Telo elegantnog "prolog koncepta" je sačinjeno od aluminijuma i snažnog čelika, dužina mu je 5, širina 1.95, a visina samo 1.4 metara. Točkovi imaju 22 inča uz prikladne 20-inčne keramičke diskove kočnica.

U enterijeru se stvarno pokazuje nova era dizajna nemačkog proizvođača.

Pogledajte ponudu Audijevih polovnjaka na sajtu Mojauto.rs

Površine displeja i kontrola su integrisane u instrument tablu pa se cela komandna tabla može posmatrati kao jedan veliki displej. Većina ekrana je osetljiva na dodir što je omogućilo izbacivanje velikog broja dugmića i dobijanje tzv. "virtuelnog kokpita".

Interesantna funkcija je "batler" koji prepoznaje vozačev smartfon i podešava sedište i klimu po vašoj želji. Sistem takođe predlaže muziku i trasu putovanja.

Međutim, nije samo izgled nov u "prolog konceptu" već su tu i nove pogonske tehnologije koje će se naći i u serijskim modelima u budućnosti, pre svega u sledećoj generaciji "A8".

Ispod lepo oblikovanog metala se nalazi nova generacija MLB Evo platforme koja će debitovati na "audiju Q7" 2016. godine, a ključni element je novo vešanje.

 

Još jedna nova tehnologija je i "all-wheel-steering" sistem koji omogućava upravljanje zadnjim točkovima do uglova od pet stepeni, što omogućava lakše parkiranje i stabilniju i precizniju vožnju pri velikim brzinama.

Snaga stiže iz poznatog 4.0-litarskog TFSI, koji je dodatno poboljšan da proizvodi 605KS, ubrzava do stotke za samo 3.7 sekundi uz osmostepeni triptonik automatski menjač.

Povezane teme: Audi, Salon automobila u Los Anđelesu, Audi Prolog koncept

Poslednji komentari

Dule
Četvrtak, 20. 11. 2014. 16:44h
neregistrovan korisnik
Izgleda isti kao novi Ford mondeo Mk4 i Aston Martin i izgleda da nisam jedini koji je to zapazio. Cim se ovolika vecina ljudi slaze znaci da smo u pravu. Pozdav svima kao i redakciji!
gospodar-prstenova
Sreda, 19. 11. 2014. 12:00h
neregistrovan korisnik
boze sacuvaj
Koala
Sreda, 19. 11. 2014. 11:54h
neregistrovan korisnik
Hahaha...ovaj je isao na plasticne operacije da bi sto vise licio na Ford Mondeo. hahaha....
Rebels
Sreda, 19. 11. 2014. 11:52h
neregistrovan korisnik
Interieur je nizasta. Nadam se da ce se to normalizovati malo
Jeremija
Sreda, 19. 11. 2014. 11:48h
neregistrovan korisnik
Dizajn Audija je isto toliko "zanimljiv" koliko i posmatranje susenja farbe na tarabi....ko ceka da od njih vidi nesto novo i originalno, taj ce osediti i ostariti.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»