Uživo: Salon automobila u Parizu Video

Danas je prvi novinarski dan dugo očekivanog Salona automobila u Parizu, a mi ćemo vam iz sata u sat prenositi najzanimljivije premijere iz Grada svetlosti.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Folksvagen "XL sport koncept"

 

Već duže vremena kruže glasine o Folksvagenovom "XL1" superefikasnom

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

automobilu sa Dukatijevim pogonom, a nemački gigant je upravo Pariz iskoristio da nas iznenadi sa ovim konceptom.

Ispod haube se nalazi Dukati V-twin motor iz "1199 Superlegerra" motocikla sa 197KS. Ova snaga laganom konceptu(890kg) omogućava maksimalnu brzinu od 270km/h i ubrzanje do stotke za 5.7 sekundi.

Futurističke linije nisu tu samo zbog estetike već omogućavaju koeficijent otpora vazduha od samo 0.258 čineći "XL spor koncept" jednim od najaerodinamičnijih Folksvagena ikada.


Lamborgini "asterion LPI 910-4"

Svet hibridnih superautomobila je danas dobio novog igrača - Lamborgini "asterion LPI 910-4".

Ukupna snaga od 910KS je stvorena kombinacijom 5.2-litarskog V10 motora sa 610KS i tri električna motora ukupne snage 300KS.

Plug-in hibridni pogon je sposoban za autonomiju od 50km na isključivo električnom modu, a u kombinovanom režimu se navodi potrošnja goriva od samo 4.12 k/100km uz emisiju CO2 od 98g/km.

Za prenos sve ove snage je zadužen sedmostepeni menjač sa duplim kvačilom.

Pogledajte ponudu sajta mobile.de na srpskom jeziku.

Od tri električna motora, dva se nalaze na svakom od prednjih točkova, dok je treći postavljen između V10 agregata i menjača. Kao rezultat ovoga, "asterion" može da ide na hibridni ili iskjlučivo električni pogon.

Ubrzanje do stotke je 3 sekunde, maksimalna brzina 320km/h, dok je maksimum u električnom modu 125km/h.

A ako se pitate odakle potiče ime "LPI 910-4", iako pomalo rogobatno, sasvim je logično: Longitudinale Posteriore Ibrido (hibrid sa uzdužno postavljenim motorom u zadnjem delu) 910 (konjskih snaga) 4 (pogon na svim točkovima).

 

Infiniti "Q80 Inspiration" koncept:

Novi koncept iz Infinitija elegantnog dizajna stiže sa tvin-turbo V-6 motorom, hibridnim pogonom na sve točkove i devetostepenom automatikom. Ukupna snaga iznosi 550KS, do stotke za manje od 4 sekunde, maksimalna brzina od 250km/h i potrošnja od navodnih 7.1 l/100km.

Naravno, kao što je i obično slučaj sa konceptima, u skorijoj budućnosti ne treba očekivati serijsku verziju koja će najranije stići tek za 3 godine.


Audi "TT sportbek" koncept

Audi "TT" je nekada predstavljao dizajenrsku ikonu, a ovih dana smo videli da je mali trkač spreman za budućnost sa revolucionarnom digitalnom instrument tablom. Danas je "audi TT" ponovo krenuo u sasvim novom pravcu predstavljanjem"TT sportbek" koncepta.

Sa petoro vrata i četiri sedišta, novi koncept bi u serijskoj varijanti mogao da se uhvati u koštac sa Mercedesom "CLA" klasom ili BMW "serije 4 gran kupe".

Već duže vremena se priča o ozbiljnom proširivanju TT porodice, ali nije sve u izgledu. Ispod haube je 2.0-litarski četvorocilindrični motor sa 400KS, S-tronik sedmostepenim menjačem, pogonom na sve točkove i ubrzanjem do stotke od 3.9 sekunde.

Kao i standardni "TT", "sportbek" koncept ima 12.3-inčni displej umesto konvencionalne instrument table, a uprkos spuštenom krovu, u koncept bi komotno trebalo da stanu četiri odrasle osobe.

 

Zadnja sedišta su pojedinačna sa naslonima za ruke između.

 

Škoda "fabija"

Salon automobila u Parizu je ugostio svetsku premijeru nove, treće generacije "škode fabije".

 

Kada su novi sistemi u pitanju, tu je "MirrorLink" sistem koji će omogućiti

Pogledajte ponudu polovnih "fabija" na sajtu Mojauto.rs

prikazivanje sadržaja sa vašeg smartfona na infotejnment sistemu, kao i "SmartGate" sistem koji omogućava pristup automobilu putem vašeg pametnog telefona.

Ako ste zabrinuti za prostor, u prtljažnik staje 330 litara, sa spuštenim sedištima 1.150 litara.

Kada su motori u pitanju, u ponudi su trocilindrični i četvorocilindrični agregati: benzinci proizvode od 60-110KS, dok 1.4-litarski TDI dizel može imati od 75-105KS.

Krajem sledeće godine, u ponudi će se naći i "GreenLine" varijanta sa aerodinamičnijim rešenjima i 1.4-litarskim TDi motorom od 75 KS, start/stop sistemom, sistemom za obnavljanje kinetičke energije i gumama malog otpora što će mu omogućiti potrošnju od 3.1 L/100 km.


VIDEO>Škoda "fabija":

Jaguar "XE"

Dugo očekivani "XE" će za početak biti u ponudi u dve varijante "XE" i "XE S". Prvi dobija snagu iz 2.0-litarskog četvorocilindričnog Ingenium dizela od 160KS, dok "XE S" ispod haube ima 3.0-litarski V6 sa 335KS.

Moćniji "XE S" do stotke stiže za 4.9 sekunde, a kada je reč o paketima, kupci će moći da biraju "SE", "Prestige", "Portfolio", "R-Sport" i "S".

Potvrđen je i opcionalni hed-ap displej, 8-inčni tačskrin sa iOS i Android povezivanjem, prednja stereo kamera, autonomno kočenje i novi "All Surface Progress Control" sistem.


Mazda "MX-5"

Nakon 25. godina i predstavljanja prvog "MX-5", Mazda je u Parizu održala premijeru nove generacije.

Novi model je izgubio 100kg u odnosu na aktuelni model. Ispod haube je SKYACTIV-G 1.5-litarski benzinac i šestostepeni SKYACTIV-MT manuelni menjač uz tradicionalno srednje postavljen motor i pogon na zadnje točkove.

U poslednjih četvrt veka, skoro 950.000 mazdi "MX-5" je proizvedeno, što ovaj model čini najprodavanijim dvosed sportistom svih vremena.


Land Rover "diskaveri sport"

Priznanje za najspektakularniju premijeru prvog dana Salona u Parizu svakako ide Land Rover "diskaveri sportu" koji je javnosti predstavljen na barži od 80 metara koja je plovila Senom. 

Promociji se pridružila i britanska manekenka Rozi Hantington-Vitli, a iza automobila se moglo videti sedam pari gumenih čizama koje su predstavljale enterijer sa sedam sedišta.

Za početak će u ponudi biti paleta četvorocilindričnih motora: 2.0-litarski benzinac i 2.2-litarski turbo dizel sa start-stop tehnologijom, šestostepenim manuelnim, odnosno devetostepenim automatskim menjačem.

Kupci takođe mogu da biraju između zadnjeg i pogona na svim točkovima, a kasnije tokom godine se očekuje i nova "ED4" turbodiezel varijanta.

U kabini se izdvaja 8-inčni tačskrin infotejnment sistem, kao i hed ap displej. Takođe ovo je prvi model u premijum kompakt SUV klasi sa 5+2 rasporedom sedišta.


VIDEO>Land Rover "diskaveri sport" u Parizu:

Mercedes-AMG "GT"

Kada smo već pomenuli spektakularne premijere, ništa manje nije bilo uzbudljivo na Mercedesovom štandu gde su novinari po prvi put mogli da se upoznaju sa Mercedes-AMG "GT"-om.

 

Automobil koji je napravljen sa jasnom idejom konkurisanja "poršeu 911" predstavlja oličenje samouverenosti nemačkog giganta.

Osnovna verzija "AMG GT"-a ispod haube ima tvin-turbo 4.0-litarski V8 motor sa 462KS(339kW) i 600Nm obrtnog momenta. Za prenos je zadužen sednostepeni menjač sa duplim kvačilom koji omogućava ubrzanje do stotke od 4 sekunde uz elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 304km/h.

U unutrašnjosti se izdvaja infotejnment sistem sa 7. odnosno 8.4-inčnim displejem.

Moćniji "AMG GT S" će svojim srećnim kupcima pružiti snažniji tvin-turbo 4.0-litarski V8 sa 510KS (375 kW) i 650 Nm pa će mu ubrzanje do stotke biti samo 3.8 sekunde uz maksimalnu brzinu od 310 km/h.


Fijat "500X"

Na Fijatovom štandu u Parizu je predstavljen novi krosover "500X" koji većinu mehanike deli sa Jeep "renegejdom", a sveopšti utisak javnosti i novinara je da je dizajnerski posao ovaj put dobro urađen.

Zanimljivo je da će se ovaj simpatični krosover u ponudi naći u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim menjačem i pogon na svim točkovima i to sa dizel motorom, što bi moglo privući mnoge ljubitelje krosovera.

 

Više informacija o novom modelu možete pročitati OVDE.


Ferari 458 "speciale A"

Ferari je u Parizu kompletirao 458 seriju superautomobila sa Spajder verzijom laganog 458 speciale koji su nazvali "speciale A".

Biće proizvedeno samo 499 primeraka ovog kabrioleta koji je mehanički identičan sa starijim bratom 458 speciale. Ispod haube je 4.5-litarski V8 koji razvija 597KS koje se sedmostepenim menjačem prenosi na zadnje točkove.

 

Više o Ferariju "458 speciale A" možete pročitati OVDE.

 

Folksvagen "golf oltrek"

Golf "oltrek", baziran na "golf varijantu" je premijerno predstavljen u Parizu. Folksvagen je novi model objasnio kao krosover koji je zapravo kombinacija karavana i SUV-a i donosi najbolje od to dvoje uz 4MOTION pogon na svim točkovima.

U ponudi će biti 1.8 TSI sa 180KS i 280 Nm uz tri dizel varijante:1.6 TDI sa 110KS i 250 Nm, 2.0 TDI sa 150KS i 340 Nm i 2.0 TDI sa 184KS i 380 Nm.

Cena i dalje nije objavljena, a prve isporuke su zakazane za leto 2015.

Povezane teme: Salon automobila u Parizu, Noviteti, Folksvagen

Poslednji komentari

mehanicar
Ponedeljak, 06. 10. 2014. 08:14h
neregistrovan korisnik
S klasa 2014 je tata za sve pomenute automobile...
AMG
Nedelja, 05. 10. 2014. 20:01h
neregistrovan korisnik
pozdrav tebi iz plasticnog mercedesa i za sve koji misle da je njihov audi 80 premium brend
Dule
Nedelja, 05. 10. 2014. 19:17h
neregistrovan korisnik
Smoru, to sto su sa celika presli na aluminijum ne znaci da je konstrukcija ista! I nemacka kompanija Walther koja pravi oruzje svoj cuveni model Walther model P38 za vreme drugog svetskog rata radila je sa ramom (rukohvatom) od celika da bi posle rata presla na ram od aluminijuma (dur aluminijum) koji je laksi materijal samo zamenivsi numeraciju modela kao P1! Ima jos dosta primera ne vezano samo za automobilsku industriju i oruzarsku! Dok neki cak u nekim slucajevima prelaze na plastiku na nekim proizvodima! Ne isplati se Jaguaru da razvija dizel motor za jedan model koji nema toliko veliku prodaju jer je luksuzan automobil. Kada bi imali vise manjih modela mozda bi im se isplatilo!Nema veze promena vlasnistva ili izlazak iz grupacije. I Ford nema veze sa PSA (Pezo-Citroen) dizelima pa ih kupuje (razvija) i ugradjuje u svoje modele. Mini, BMW 1, Toyota, Mitsubishi isto tako sa PSA (Pezo-Citroen) dizelima koji se ugradjuju u njih! Isto tako Fiatove dizele kupuju i ugradjuju Opel i Suzuki i Ford KA (koji je u stvari Fiat 500). Tako da tvoja tvrdnja da ako neko nije u grupaciji sa nekim vise ne znaci da ne kupuje i ne saradjuje! Da li je potrebno da ti dajem jos neke primere? Npr. Mercedes od Renault-a kupuje dizele ispod 2000cc za svoje modele A, B i novu C klasu a nisu u grupaciji! Prouci malo materiju i automobilsko trziste, ne budi iskljuciv. Pozdravljam te kao i redakciju!
Rile
Nedelja, 05. 10. 2014. 18:12h
neregistrovan korisnik
Jel nam se to javljas iz ovlascenog Audijevog servisa, crkla dizna pa si malko opet nervozan?
David
Subota, 04. 10. 2014. 23:59h
neregistrovan korisnik
jaguara biram za radni dan a lambo za vikend.... oba su fantastična
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»