Od danas kraj mućkama: Novi propisi za uvoz polovnjaka

Izmenjeni pravilnik, koji predviđa strožu kontrolu prilikom uvoza polovnih vozila u Srbiju, počinje da se primenjuje od danas, najavila je Agencija za bezbednost saobraćaja.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs


Kontrolisanje upotrebljavanih vozila vršiće šest ovlašćenih organizacija za kontrolisanje na više od 300 ispitnih mesta u Srbiji.


Izmene i dopune u najvećoj meri se odnose na početak primene dela pravilnika koji se odnosi na kontrolisanje motornih i priključnih vozila koja se uvoze kao upotrebljavana sa ciljem "stvaranja uslova za kvalitetniju tehničku kontrolu, kao i kontrolu verodostojnosti prateće dokumentacije vozila, da bi se kao rezultat dobilo bezbednije vozilo na putevima Srbije i tačni tehnički podaci o samom vozilu".


Tačnost svih tehničkih podataka o vozilu, koji su ne retko bili i predmet zloupotrebe, pre svega radi umanjivanja dažbina prilikom registracije vozila, predstavlja jedan od važnih razloga za početak primene tog pravilnika.


Na sajtu Agencije www.abs.gov.rs biće blagovremeno objavljene informacije o potrebnoj dokumentaciji i načinu sprovodjenja postupka kontrolisanja vozila, zatim uplatni računi za troškove sa iznosima, kao i adrese ispitnih mesta.


Reč je o Pravilniku o izmenama i dopunama Pravilnika o ispitivanju vozila u pogledu kontrolisanja vozila koja se uvoze kao upotrebljavana, koji je Ministarstvo saobraćaja objavilo 11. aprila.


Agencija za bezbednost saobraćaja pripremila je odgovarajuću proceduru za ovu aktivnost trudeći se da budućim uvoznicima polovnih vozila omogući brzu i efikasnu uslugu.


Procedura počinje postupkom carinjenja, tako što će radnici Uprave carina omogućiti uvoznicima da prilikom smeštaja pod carinski nadzor vrše ujedno i izuzimanje vozila radi predmetnog kontrolisanja.


Uvoznik dovozi vozilo na ispitno mesto uz popunjen zahtev i potrebne dokaze o uplatama kao i sa originalnom saobraćajnom dozvolom, koja će nakon kontrole biti vraćena.


Ovlašćena organizacija o izvršenom kontrolisanju sačinjava zapisnik, a na osnovu toga Agenciji za bezbednost saobraćaja dostavlja izveštaj o kontrolisanju.
Na osnovu pozitivnog izveštaja Agencija za bezbednost saobraćaja izdaje Uverenje o ispitivanju (kontrolisanju) vozila koja se uvoze kao upotrebljavana, što se koristi u daljem postupku carinjenja odnosno registracije vozila.

Povezane teme: Uvoz oružjapolovnih vozila, Novi propisi, Agencija za bezbednost saobraćaja

Poslednji komentari

gsp
Utorak, 22. 04. 2014. 03:46h
neregistrovan korisnik
Što ste dvolični, kad vi dileri uvalite mačora mušteriji,onda zovete pajtose da se pohvalite i vodite na piće! Kad treba da se plati državi onda je drzava banana!Srbija je majka, dala bi majka al nema!
Sasa
Utorak, 22. 04. 2014. 01:17h
neregistrovan korisnik
Komentari su oglavnom negativni sto je i normalno, a da si ste vi ljudi razmisljali da se odupremo takvim glupostima, protesti, gradjanska neposlusnost.... Seseljarina nikad nijeskinuta sa registracije vozila, agencija za 'bezbednost' nista ne radi, a dere nas.... Krajnje je vreme da se nesto preduzme sa alavcima u vlasti.
Lian
Ponedeljak, 21. 04. 2014. 13:03h
neregistrovan korisnik
@NPeca : Druže, da ti živiš u 21-om veku ne bi postavljao takva pitanja. Mi ne živimo u srednji vek gde nam ne treba ni struja ni automobil i slično. Zašto ja moram moje dete da nosim u zabavište u najvećoj vrućini biciklom, ili sa pijaca da dolazim natovaren usled kiše, pa toliko pokisnem do kuće da se sutra dan razbolim? I za mnoge druge obeveze je automobil neophodnan u privatnom životu pa smo prisiljeni da odvajamo troškove za to. I tu nisu cifre za automobile od preko desetina hiljada Evra, već od nekoliko stotina do hiljadu i dve hiljade Evra, ko koliko može za više godina da uštedi. Zato ja nerazumem tvoju bunu i pitanje. Nemoj misliti da neko odvaja od usta da bi imao automobil zato što mu ne treba.
popp
Ponedeljak, 21. 04. 2014. 11:06h
neregistrovan korisnik
Cekaj malo, imas para za polovan GIV a nemas par hiljada din. za nove kocnice za Yugo?
Jeremy
Ponedeljak, 21. 04. 2014. 10:55h
neregistrovan korisnik
Svakog dana i u svakom pogledu, bice nam sve bolje i bolje... Samo je pitanje kada tacno !
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»