Najprodavaniji polovnjaci u 2013. godini

Da i dalje važi nepisano pravilo da je “Nemac” najomiljeniji auto na domaćem tržištu, govori istraživanje koje smo sproveli u saradnji sa sajtom MojAuto.rs. Istraživanje je rađeno na osnovu 100 najprodavanijih modela automobila preko ovog sajta u 2013. godini.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Definitivno je da se automobili nemačke proizvodnje i dalje najbolje prodaju, čak 39,15% od 100 najprodavanijih modela čine “Nemci”. Za njima slede francuski automobili sa dobrih 23,66%, a zatim vozila italijanske proizvodnje 15,91%.

 

Istraživanje smo sproveli u saradnji sa sajtom MojAuto.rs

Četvrto mesto sa 8,19% zauzima američki Ford a interesantno je da peto mesto zauzimaju vozila domaće proizvodnje (Yugo, Zastava) što govori o slaboj kupovnoj moći u našoj zemlji. Da je kupovna moć oslabila govori i podatak da se vozila japanske proizvodnje, koja važe za kvalitetna ali nešto skuplja, nalaze tek na 7.mestu sa svega 1,92% prodaje.


Ako govorimo o konkretnim modelima, najprodavaniji nemački automobil je Opel Astra, a od francuskih modela najviše kupujemo Renault Megane. Kod italijanskih polovnjaka, najlakše se odlučujemo za Punto, Stilo i Alfa Romeo 147.


Ono što smo primetili u istraživanju je, da u prvih 100 najprodavanijih, nema automobila korejske proizvodnje. Zbog pristupačnije cene i duže garancije , za te automobile se kupci u našoj zemlji I dalje više opredeljuju prilikom kupovine novih automobila.

Povezane teme: Automobili, Polovni automobili, Polovnjaci

Poslednji komentari

Zorz
Utorak, 31. 12. 2013. 07:15h
neregistrovan korisnik
Tiptronik ne radi po principu duplog kvacila, to si u nekom casopisu pogresno procitao!!!
Zorz
Utorak, 31. 12. 2013. 07:14h
neregistrovan korisnik
Vidi se da si laik, i da se poducavas iz casopisa. Tiptronik i dsg nemaju veze jedni sa drugim, njegov je bio tiptronik, a sanse da nadjes taj deo dobar na otopadu je ravan dobitku sedmice na lotou, uostalom videces kad ti crkne i onako VW grupa nije poznata po pouzdanosti!
z
Ponedeljak, 30. 12. 2013. 13:21h
neregistrovan korisnik
s type i x type najgore serije jaguara
Gosev
Nedelja, 29. 12. 2013. 21:32h
neregistrovan korisnik
Ford za njega albanci kazu :ako vidis ford i na lopatu da ga ne uzmes
vw
Nedelja, 29. 12. 2013. 20:59h
neregistrovan korisnik
nije to plivajuci,tiptronic a posle i DSG (direct shift gearbox) nemaju plivajuci zamajac vec rade na sistemu duplog kvacila,odnosno lamela, jedna za 1,3,5 brzinu,druga za 2,4,6 brzinu. mnogo komplikovan sistem,ali sjajno radi,bar kod mene, tvoj drug ne znam sta je menjao,ali mogao je sigurno da nadje polovan deo,a ne da ga deru ove lopovcine gde samo kad udjes i kazes dobar dan 100 evrica,odradili su ga lopovi,pa za 92000 ceo menjac je mogao da kupi i ugradi,taman toliko za tiptronic!
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»