Aston Martin i Zagato: luksuz na višem nivou

Dugogodišnja saradnja Aston Martina i Zagata ove godine obeležena je predstavljanjem istinskog dragulja - modela "venkiš zagato" u kupe i volante verziji.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Čuveni engleski proizvođač sportskih i luksuznih automobila Aston Martin i Zagato, ništa manje slavna italijanska radionica za izradu karoserija, čine "tim snova" već 56 godina. Za to vreme, nisu izbacili mnogo zajedničkih proizvoda, ali svaki je bio pun pogodak - pravo remek-delo automobilske industrije. Najnoviji proizvod zajedničkog rada je jedan poseban automobil - "aston martin venkiš zagato volante", koji je pre nekoliko meseci u kupe verziji predstavljen na poznatom "Konkursu elegancije" na jezeru Komo, dok je kabrio-verzija sad spremna i za premijeru na sličnom skupu u SAD, "Pebl biču"...

"Venkiš zagato volante" peti je zajednički projekat dve kompanije, a odlikuje ga karoserija izrađena isključivo od ugljeničnih vlakana. Deli dimenzije sa kupeom, a odlikuju ga prepoznatljiva tradicionalna Aston Martinova forma prednje maske i kružni elementi pozadi koji su zaštitni znak Zagata. Iako su zadnja svetla izrađena u tradicionalnim formama Zagata, "venkiš zagato volante" dobio je LED tehnologiju svetslosnih grupa, kakva se koristi na superautomobilu Aston Martina - "vulkanu".

"Venkiš zagato volante" u sebi krije moćno V12 motor, koji razvija izuzetnih 592 konjske snage, a prema prvim projekcijama biće u stanju da iz mirovanja do 100 km/h stigne za 3,7 sekundi

Za enterijer se pobrinulo posebno "Q" odeljenje Aston Martina, koje je pre svega zaduženo za personalizaciju svakog detalja u kabini. Na ovom modelu to će sigurno biti neophodno, s obzirom da je u planu izrada samo 99 primeraka "venkiš zagata". Početak isporuke kupcima počeće 2017. godine.

 

Povezane teme: Konkurs elegancije, aston martin zagato, aston martin venkiš zagato
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»