"Bristol bulit" - brz kao metak

Bristol je kompanija poznata po proizvodnji aviona, posebno tokom drugog svetskog rata, a na njenim temeljima nastala je fabrika ekskluzvnih automobila koja je zbog finansijskih problema praktično ugašena pre pet godina. Sad se ponovo vraća zahvaljujući naporima novih vlasnika, a nedavno je javnosti predstavljen najnoviji projekat - "bulit spidster", ručno izrađeni, totalno retro inspirisani dvosed koji će rastopiti srca mnogih bogatih Britanaca. I ostalih, s obzirom da postoji opcija ugradnje volana sa leve strane...

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Kao i na modernim avionima, "bulit" ima karoseriju izrađenu od ugljeničnih vlakana, koja obezbeđuje snagu i malu masu, a osim ovoga, retro-izgled sakriva i modernu opremljenost enterijera, ekranom osetljivim na dodir, vaj-faj i blu-tut konekcijama, vrhunskim haj-faj sistemom, prvoklasnom kožom i panelima od drveta.

Da bi bio brz kao metak, "bulit" je dobio snažni 4,8-litarski "herkules" V8 motor sa 370 konjskih snaga (proizveden u BMW-u, dorađen u Bristolu), koji automobil težak samo 1.100 kilograma do 100 km/h ubrzava za ispod četiri sekunde. Maksimalna brzina ograničena je 250 km/h, ali ona ovde nije bitna. Najvažnije je uživanje u vožnji za koje će novi vlasnici morati da izdvoje oko 250.000 funti, koliko iznosi procenjena cena za "bulit" koji bi na tržištu trebalo da se pojavi već početkom 2017. godine.

 

Povezane teme: bristol bulit, spidster automobili, retro automobili

Poslednji komentari

ivan
Nedelja, 31. 07. 2016. 00:10h
neregistrovan korisnik
Vs!
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»