"Volvo S90" - švedska „S-klasa“

Kliše je da „Volvo“ pravi sigurne, pouzdane i praktične automobile. Za to su „krivi“ samo Šveđani koji se decenijama nisu trudili da se udalje od stereotipa. Da li novi „S90“ može da promeni sliku?

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Odgovor je - naravno da može! To smo znali još od Nove godine kada je pet metara dugačka i 1,88 metara široka limuzina bila predstavljena na Salonu u Detroitu. Švedska „S-klasa“ je prokleto dobra, sa predivnim proporcijama: kratki prepusti, dugačka hauba i niska linija. Izgled zadnjeg dela je podelio javnost ali ukupno izgleda drugačije i originalno, nema sumnje.

 

Lepši doživljaj limuzine se dobija ulaskom u kabinu gde „S90“ donosi „cool“ skandinavski dizajn, isklesan od plemenitih materijala i kvalitetne fine plastike. Sve je obrađeno sa dosta pažnje, po uzoru na ručno pravljene automobile. BMW bi, posle onog što smo videli, trebalo da se zapita o pravcu u kojem razvija unutrašnjost svojih automobila, dok ni suvereni Audi više nije siguran da će ostati na prvom mestu. Šveđani su nam ponudili kvalitet koji može da se vidi i opipa.

Prostora ima u izobilju, bilo da sedite napred ili pozadi, odnosno da li ste „normalnih“ dimenzija ili dvometraš. Prilično nisak pozicija sedenja se uklapa u karakter novog „volvoa S90“ a ni visoki putnici neće imati problema sa kosom linijom krova u obliku kupea. Upravo je ovo primer već pomenute pažnje sa kojom je „S90“ razvijan - timovi su radili zajedno a ne jedan protiv drugog.

 

„Volvo S90“ koristi najsavremenija tehnološka rešenja, pri čemu platformu nazvanu SPA (Scalable Product Architecture) deli sa novim „XC90“. Napred je nezavisno ogibljenje sa dvostrukom viljuškom, koje Volvo prvi put upotrebljava, dok se na zadnjoj osovini nalazi multilink ogibljenje od laganog kompozitnog materijala. Kao dodatna oprema može da se poruču vazdušno ogibljenje za zadnju osovinu.

 „Volvo S90“ je dostupan sa tri paketa opreme, na osnovu kojih možete da birate motorizaciju, dok sve verzije serijski dolaze sa osmostepenim „girtronik“ automatskim menjačem. Sa baznim paketom „kinetik“ vozačima se nudi samo „volvo S90 D4“ sa dizel agregatom od 190 KS. Kod oprema „momentum“ i „inscription“ u ponudu ulaze i već pomenuti snažniji dizelaš D5 (235 KS) sa AWD pogonom, kao i benzinci T5 (254 KS) i T6 (320 KS), s tim da je snažniji (kao i D5) serijski opremljen pogonom na svim točkovima.

Volvo će predstaviti i „S90“ u plag-in hibridnoj verziji i sa oznakom „T8 Twin Engine“ koja će na elektropogon moći da pređe do 40 kilometara. Hibrdini sistem kombinuje 2,0-litarski benzinac i elektromotor, a ukupna snaga je 407 KS

 

Formirana je i cena za naše tržište gde „volvo S90 T5“ startuje od 48.140 evra.

 

TEHNIČKI PODACI VOLVO S90

Dužina 4,963m
 Širina 1,879m
Visina 1,443 m
Međuosovinsko rastojanje 2,941m
Prtljažnik 500 litara
 Motori 190-320 KS
 Cena od 48.140 evra

 

Povezane teme: volvo S90, Volvo, Premijera

Poslednji komentari

D4
Sreda, 01. 06. 2016. 21:28h
neregistrovan korisnik
Kod tebe je prike nasminkana Skoda.Volvo je original.
Ja-se-kotrljam
Sreda, 01. 06. 2016. 14:12h
neregistrovan korisnik
Volvo vise ne koristi PSA motore vec ima iskljucivo svoje konstrukcije.
rs
Sreda, 01. 06. 2016. 12:25h
neregistrovan korisnik
U kom to svetu? Audi kupuje onaj ko nema para za mercedes i bmw...A sramota ga da vozi vw...
Dejan
Sreda, 01. 06. 2016. 11:39h
neregistrovan korisnik
Gledam cene tog tvog modela i vidim da se cena za nepunih 6 godina sa oko 35-40 hiljada eura spustila na oko 8-9000eura ! Wow koja racunica, kad se svede ne mesecni nivo, ti si mesecno najmanje na kolima izgubio 400eura plus gorivo, plus osiguranje i sad hoces jos skuplji model da kupis ! Cime li se ti bavis kad mozes sebi to da priustis, pa da nisu tvoji novci, ne bi li te bilo malo zao svega toga, finansirati neciji tudj dzep ?!!!!
Realno
Sreda, 01. 06. 2016. 08:24h
neregistrovan korisnik
Audi je najpozeljniji automobilski brend danasnjice a za to je zasluzan njegov kvalitet koji nikada nije izdao i savrsen dizajn! Upamti to! To sto se u srbiji slabo vozi je zbog toga sto je skup i nije za sirotinju ali u svetu je najpozeljniji!
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»