Posle sedana, stižu hečbek i karavanski "fiat tipo" Video

Fijat se novim „tipom sedan“ vratio u segment kompaktnih automobila, a od početka godine u Evropi je već prodato više od 35.000 primeraka limuzine koja kod nas košta od 12.500 evra. Porodica „tipo“ se, u međuvremenu, proširila hečbek verzijom sa petora vrata i praktičnim karavanom „SW“ koji će ekipa „Auto Bilda“ imati priliku da testira već krajem ove nedelje u Torinu.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

"Tipo hečbek" može da se pohvali najboljom ponudom kada je u pitanju dobijena vrednost za uložen novac, kažu u Fijatu

Do tada, italijanski proizvođač je u javnost izašao sa zvaničnim fotografijama i podacima o modelima koji će se, kao i „tipo sedan“, propizvoditi u Turskoj. Kada je reč o veličini, model sa petoro vrata je 4,37 m dug, 1,79 m širok i 1,50 m visok, dok je karavan 20 cm duži – 4,57 m i visok 1,51 m, zahvaljujući uzdužnim krovnim nosačima koji čine standardan deo opreme. Širina je nepromenjena. Zapremina prtljažnika je vodeća u klasi: 440 litara za model sa 5 vrata, odnosno 550 litara na karavanu, sa integrisanim krajnje praktičnim rešenjima koja korišćenje čine maksimalno fleksibilnim.

 

Novi automobil odlikuje se pouzdanim vešanjem koje omogućava veoma preciznu vožnju, izvrsno držanje na putu i izvanrednu udobnost: nezavisno Mekferson vešanje na prednjoj osovini i torziono vešanje u zadnjem delu. Ova dva tipa vešanja optimizovana su tako da smanje težinu vozila i na taj način doprinesu ekonomičnoj potrošnji goriva, bez uticaja na dinamično iskustvo vožnje.

 

Prtljažnik zapremine 550 litara je nizak i pristupačan čime se olakšava unos čak i najkabastijih paketa

Predstavjanje linije automobila na tržište Evrope, Bliskog istoka i Afrike, sledi prostu logiku: tri karoserije, tri paketa opreme, tri motora za tri različite vrste goriva i tri tipa prenosnih mehanizama. Konkretno, sedan, model sa petoro vrata i karavan biće u ponudi u verzijama „Pop“, „Easy“ i 2Lounge“, kao i sa „Business“ varijantama, koje su namenjene za flotnu prodaju. Linija Euro 6 motora obuhvata dizel, benzinske i motore na dve vrste goriva (benzin/TNG), koji ciljaju u središte tržišnog segmenta sa motorima snage od 95KS do 120KS. Prenosni mehanizam može biti manuelni, automatski sa duplim kvačilom i automatski sa pretvaračem obrtnog momenta, zavisno od motora.

 

Povezane teme: Fiat, Fiat Tipo, Karavan, Zapremina prtljažnika, SW

Poslednji komentari

FIAT
Četvrtak, 05. 05. 2016. 15:10h
neregistrovan korisnik
Gomila jeftine plastike koja zvekece tokom voznje ,losa izolacija, cesti problemi, reklama sa italijanima i generalni direktor fijata koji javno kaze da im automobili nisu konkurentni na trzistu = FIAT.
Realno
Četvrtak, 05. 05. 2016. 08:19h
neregistrovan korisnik
Kompleks je gori izbor, i sam znas!
abs
Sreda, 04. 05. 2016. 19:12h
neregistrovan korisnik
Najgori izbor je ,,GOLF,, . Jedino je bolji od ,,JUGA,,
dXm
Sreda, 04. 05. 2016. 17:24h
neregistrovan korisnik
I to kupiš onog što ga je baba vozila!
Brka
Sreda, 04. 05. 2016. 15:39h
neregistrovan korisnik
Golf je zakon!
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»