Tesla "model X": Stiže najbrži SUV na svetu

Drugi serijski model kalifornijske firme Tesla Motors, najbrži SUV na svetu, električni "model X" će zvanično biti danas predstavljen.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Tesla "model X" prototip

Prodaje električnog SUV-a će početi krajem godine, a zainteresovani već mogu

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

da poruče svoj primerak na zvaničnom sajtu firme.

 

Iako smo već videli veliki broj špijunskih fotografija i snimaka "modela X", zvanično predstavljanje je nekoliko puta pomerano, a kada stigne na tržište glavni konkurent će mu predstavljati Porše "kajen".

Direktor Tesla Motorsa Elon Mask je u vezi sa pogonskim sistemom u novom "modelu X" rekao: "Novi paket baterija od 90kWh je važan deo "modela X". U pitanju je SUV sa višim težištem koji zahteva 10% više snage nego "model S", a i domet će se smanjiti za 4-5 posto."

Iako i dalje nisu obavljeni zvanični testovi, Mask je naveo da će ubrzanje do stotke iznositi oko 3.3 sekunde što bi značilo da je on najbrži SUV na tržištu pošto Porše "kajenu" za ovaj zadatak treba 4.1 sekunda.

Povezane teme: Tesla Motors, SUV, Električni automobil, Premijera, Tesla model X

Poslednji komentari

Vlasnik-Model-S
Sreda, 30. 09. 2015. 20:15h
neregistrovan korisnik
Nadamo se da nije tako. Sa druge strane, Tesla automobil može da kupi bilo ko, bilo gde i da ga vozi bilo kuda. Ljudi po celom svetu su kupovali Model S čak i kada u blizini nemaju Tesla radnju. Problem stoji sa servisom ako nešto zatreba, ali kod ovih kola nema potrebe za menjanjem ulja a kočnice traju jako dugo (jer se slabo koriste - uglavnom se koristi regenerativno kočenje). Evo ti link za naručivanje: http://my.teslamotors.com/en_EU/models/design/
Vlasnik-Model-S
Sreda, 30. 09. 2015. 20:07h
neregistrovan korisnik
"Zahteva više snage" ne znači da motor mora da ima veću snagu, već da mora da radi sa većom snagom duže vreme. Sa motorima na unutrašnje sagorevanje to bi značilo da mora da češće/duže bude u pravom broju obrtaja ili da povuče više goriva. Težina, a pre toga masa, je samo jedan od faktora koji utiče na potrošnju. Drugi je oblik automobila zbog otpora vazduha i kompenzacije nagiba. S obzirom da Model S ima jako nizak centar mase jako malo se naginje u krivinama, praktično ne uopšte. Eto tako.
Bungi
Sreda, 30. 09. 2015. 12:02h
neregistrovan korisnik
Za "naučnika" mister x-a:Viši automobil ima više težište,lošiju aerodinamiku,veću potrošnju,manji domet odnosno autonomiju kretanja u odnosu isti automobil koji je 15-20 cm niži.Tesla je sjajan automobil,napravljen u potpunosti od aluminijuma,baterija je smještena u podu,ima nisko težište,siguran kod sudara,ne zagađuje-auto budućnosti.Trebalo bi malo više poraditi na luksuzu i kvalitetu unutrašnjosti i autonomiji.Autonomija se može povećati ugradnjom dva patenta.Amortizerima koji u toku vožnje prave el.energiju i ugradnjom fotonaponskih solarnih ćelija u stakleni krov.
Srdjan
Sreda, 30. 09. 2015. 03:38h
neregistrovan korisnik
Prvi put! Gledao sam neki test BMW I8 gde već na drugoj drag trci znatno gubi snagu, ovo ameri guraju i subvencionišu za kupujmo domaće električno foru. A ovaj njihov šef mason parekselans... baterije za kuću do 2017 domet 1000 km, čipovi u telo!!! Brate dajte atmosferac v8 da prašti
Stojan
Utorak, 29. 09. 2015. 20:23h
neregistrovan korisnik
A u srbiju malo sutra.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»