Nova Mercedes "A klasa" sa ekonomičnim dizel motorom FotoVideo

Mercedes je u javnost pustio prve zvanične slike i specifikacije nove, osvežene "A klase" sa blagim dizajnerskim izmenama, novom opremom i poboljšanom paletom motora koja uključuje moćniji "A45 AMG", ali i ekonomični dizel model.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Izmene na eksterijeru su minimalne, a podrazumevaju oštriji prednji branik,

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

standardnu dijamantsku rešetku, opcionalne LED farove, izmenjena zadnja svetla i novi zadnji branik u koji su integrisani auspusi.

 

U unutrašnjosti možemo videti istu duplu instrument tablu kao i kod CLA i GLA modela, nove prekidače, unapređeni infotejnment sistem koji uz doplatu dolazi sa većim, 8-inčnim eksranom i kompatibilan je sa "Apple CarPlay" i "Mirrolink" sistemima, a tu su i poboljšana sedišta i nove kombinacije boja i materijala.

    Ispod haube su značajnije promene, pa osim moćnijeg "A45 AMG" sa 376KS, tu je i nova paleta ekonomičnijih motora. Novi je početni "A 160" sa 1.6-litarskim četvorocilindričnim motorom sa 99KS, a tu je i najekonomičnija "A klasa" ikada -  "A 180d BlueEFFICIENCY" sa 1.5-litarskim dizel motorom koji proizvodi 108KS uz potrošnju koja po fabričkim podacima iznosi samo 3.5l/100km i emisiju CO2 od 89g/km. Osim njega, novi su i "A 220 d" "A250" benzinci koji su sada jači za po 7KS.
     

    Novina na osveženom modelu je i sistem prilagodljivih opruga "DYNAMIC SELECT" koji kao standardan dolazi u A 200 d 4MATIC, A 220 4MATIC, A 220 d, A 220 d 4MATIC, A 250 4MATIC, A 250 Sport i A 250 Sport 4MATIC modelima, a opcionalan je za sve ostale modele, osim dva "BlueEFFICIENCY Edition". Sistem nudi četiri različita moda vožnje: "Comfort", "Sport", "Eco" i "Individual".


    VIDEO> Mercedes-Benz "A klase":

    Povezane teme: Mercedes Benz A klase, Mercedes, Dizel motor

    Poslednji komentari

    merc
    Četvrtak, 02. 07. 2015. 13:57h
    neregistrovan korisnik
    nemojte se prosipati da je motor isti, mercedes je samo platio renou dizajn boloka motora, zato sto je to jeftinije nego razvijati komplet motor iz pocetka, jer nikad nije pravio 1.5 d motor. sve ostale komponente su mercedesove. a drugo, da je isto, svi bi kupovali reno. i da te pitam, jesi li ti ikad vozio reno i vozio mercedes. uporedi malo pa komentarisi. uporedi kuglu, krajnicu ili bilo koji dio sa mercedesovog trapa sa trapom renoa, shvatices zasto su mercedesi toliko skupi i zasto toliko traju.
    rade
    Utorak, 30. 06. 2015. 06:04h
    neregistrovan korisnik
    mercedes je bio model W115 200d,takozvana minika,mogla je da stane samo ako nema goriva,odrzvanje ulje i filter ulja,vazduh je uzimala preko uljanog filtera,predjeni kilometar naspram servisa i kvarova je bio dzaba,ovo sada je kozmetika koja se mnogo placa a ne vredi nicemu,nazalost i kod ostalih konkurenata je isto,sreca vise ne vozim,godine,i moja stara minika iz 74 imala je i klimu i siber 4 disk kocnice,kuku,servo volan,fabricke maglenke u faru,maltene sve su to imale serijski
    trol
    Utorak, 30. 06. 2015. 04:44h
    neregistrovan korisnik
    golf je golf
    ss
    Utorak, 30. 06. 2015. 01:38h
    neregistrovan korisnik
    bolje da kupite reno ne vredi placati za mercedes a voziti reno posto mu je motor isti
    brrr
    Ponedeljak, 29. 06. 2015. 23:54h
    neregistrovan korisnik
    savrsen
    SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

    SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

    Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»