Povoljni „egej“ i „kvid“

Fijat” je nastavio sa najavama novih automobila koji bi povoljnom cenom i bogatom ponudom prostora trebalo da privuku pažnju vozača na tržištima u razvoju, a Italijane u korak prati i „Reno”.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

(+) Kliknite za uvećanje

„Fijat” je na Salonu u Istanbulu izložio kompaktni sedan „egej”, naslednika nekada popularnog modela „linea”. „Egej” je dizajniran u Italiji, dok je tehnički razvoj obavljen u savremenom centru „Fijatovog” turskog partnera - firme „Tofaš”.

 

U pitanju je praktična, prostrana i jeftina limuzina sa prtljažnikom zapremine čitavih 510 litara, a na njenoj osnovi nastaće „hečbek“ i karavan verzija. Motori su „Fijatovi” - dva dizelaša i dva benzinca raspona snage od 95 do 120 KS. Novi model će nuditi obimnu sigurnosnu opremu kao i „Fijatov“ „uconnect“ infotejment sistem. Prodaja u Turskoj počinje u novembru, dok se na ostalim tržištima, među kojima bi trebalo da bude i naše, očekuje na proleće 2016. godine.
 

„Fijat“ i „Reno“

ljuti protivnici

Što se „Renoa” tiče, Francuzi su odlučili da u ofanzivu krenu iz Indije sa krosoverom „kvid”. Automobil je baziran na novoj platformi CMF koju će koristiti i ostali gradski modeli „Reno-Nisan” alijanse. „Reno kvid” je dugačak 3,68 metara, širok 1,58 dok je klirens (odstojanje od puta) solidnih 18 centimetara. Kako bi se cena zadržala u realnim okvirima (oko 5.000 dolara), Francuzi će ponuditi „kvid” samo sa prednjim pogonom. Prvu verziju pokretaće mali 0,8-litarski benzinski motor.
 

Iako u „Renou” ne žele da potvrde, internetom kruži informacija da će se „kvid” prodavati i u Evropi, ali pod oznakom „dačije”. Pretpostavku dodatno potvrđuje i pogled u kabinu kojom dominiraju elementi iz „dačije“ - komande klima-uređaja i ekran osetljiv na dodir dijagonale. S druge strane, upravljač i instrument-tabla su preuzeti sa aktuelnog „renoa klio“.
 

Svakako, „kvid“ bi trebalo da se prilagodi evropskim standardima, što automatski znači da bi automobil bio dve do tri hiljade evra skuplji nego u Indiji.

Povezane teme: Salon u Istanbulu, fijat, \"Egej\", Reno, \"Kvid\"

Poslednji komentari

novljanin
Ponedeljak, 01. 06. 2015. 16:40h
neregistrovan korisnik
Ne ceraj pravdu,nije ni RENO ali ga tako ovdje zovemo
BEEM-VE
Ponedeljak, 01. 06. 2015. 09:02h
neregistrovan korisnik
Nikad čuo za FIJAT! Za FIAT sam čuo ali za taj Fijat nisam.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»