Novi "jaguar XF" lakši i moderniji

Jaguar će na Salonu automobila u Njujorku koji je danas otvorio vrata novinarima predstaviti redizajnirani "XF" koji je upotrebom aluminijuma smanjio kilažu, a pored povećanog enterijera tu su sigurnosni i infotejnment sistemi najnovije generacije.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Nakon što smo prošle nedelje imali priliku da vidimo spektakularnu prezentaciju

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

Jaguara "XF" u Londonu, sada smo po prvi put u prilici da saznamo sve detalje novog modela.

 

Britanska firma se pohvalila da je model opremljen "najnaprednijim performansama, infotejnment tehnologijom i sistemima za pomoć u vožnji", koje bi trebalo da omoguće "XF"-u da konkuriše zvezdama poput Mercedesa "E klase".

"XF" će u ponudi biti sa zadnjim ili pogonom na svim točkovima uz izbor dva V6 motora sa super punjenjem. Međuosovinsko rastojanje je povećano za 5cm na 295cm čime je dobijeno više prostora na zadnjoj klupi.

 

Prednja rešetka je vertikalnija čime su dizajneri želeli da ostvare "manji otpor ali i zreliji izgled vozila", navodi se u saopštenju.

Zbog upotrebe aluminijuma, redizajnirani model je i do 120kg lakši od aktuelnog modela, a u ponudi će biti sa 3.0-litarskim V6 motorom od 340 ili 380KS koje će prenositi osmostepeni automatski menjač.

 

Sedan će imati dva infotejnemnt sistema. Standardni koristi 8-inčni tačskrin, dok

Pogledajte ponudu sjata mobile.de na srpskom jeziku.

novi InControl Touch Pro infotejnement sistem koristi 10.2-inčni ekran koji nema dugmiće sa strane. "XF" takođe ima i novi InControl Remote sistem koji će vlasnicima omogućiti da uz pomoć aplikacije na smartfonu daljinski podese unutrašnju temperaturu automobila.

Od sistema za asistenciju u vožnji tu je standardni "progress control" sistem koji funkcioniše kao tempomat pri malim brzinama do 30km/h. Autonomni sistem za kočenje sprečava sudar sa vozilom ispred, a stereo kamera na prednjem delu upozorava na napuštanje trake.

Drugi sistemi uključuju detekciju pospanosti za volanom, prepoznavanje znakova, laserski hed-ap displej, poboljšani adaptivni tempomat koji može da prati vozilo ispred i polu-automatsku asistenciju pri parkiranju.

 

Cena novog Jaguara "XF" u Velikoj Britaniji iznosi 32,300 funti (oko 44,400 evra).

Povezane teme: Jaguar, Jaguar XF, Salon automobila u Njujorku

Poslednji komentari

Dragan
Nedelja, 05. 04. 2015. 08:50h
neregistrovan korisnik
u Austriji u Becu ovakav auto u Autokuci HONDA STAHL, koja je zastupnik ovog proizvodjaca za Austriju je 90 000 Eura sa svim porezima i dazbinama sa motorom zapremine 2,2 litra turbodizel koji se takodjer ugradjuje u novi model Forda Mondea koji deli sasiju sa ovim ovde najavljenim modelom i ima u prvoj verziji 200KS postojace i verzija sa 250 konja dakle uzivajte ko ima para nek izvoli a ko nema vredi pogledati i Mondea jer to je isti auto samo ima oznakiu FORD i kosta upola manje sa kompletnom opremom !!!
M
Četvrtak, 02. 04. 2015. 15:01h
neregistrovan korisnik
Mislis obrnuto
M
Četvrtak, 02. 04. 2015. 15:00h
neregistrovan korisnik
Cena novog Jaguara "XF" u Velikoj Britaniji iznosi 32,300 funti (oko 44,400 evra). za najeftiniju varijantu dizel verovatno,sa v6 ili v8 motorom daleko skuplji,tacnije v8 550ks je 100000e
srb
Četvrtak, 02. 04. 2015. 08:35h
neregistrovan korisnik
Isti mazda ^?!?!?!?
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»