Vozački dosije će beležiti sve: Obuku, kazne...

Svi vozači u Srbiji će imati dosije, nešto poput lekarskog kartona, u kojem će se beležiti sve od obuke za vožnju, prekršaji, kazne, saobraćajke... Jedinstveni informacioni sistem obuhvatiće i instruktore vožnje, članove ispitne komisije

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

"Podržavam uvođenje informacionog sistema jer bi trebalo da pratimo svakog

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

vozača bukvalno od njegovog prvog časa u auto školi, zato što na taj način možete da vidite da li su napravljeni i neki propusti prilikom njegovog obrazovanja", rekao je Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.


Prema njegovim rečima, to je nešto što može pomoći "kako da usmerimo, odnosno korigujemo ponašanje vozača, posebno kada se radi o nekom ko kontinuirano pravi saobraćajne prekršaje ili ima saobraćajne nezgode".

 

"To bi moglo da nam otvori i nešto novo u vezi odgovornosti jer ukoliko bi došlo do saobraćajne nesreće mogli bi da utvrdimo da li su propusti koji su sprovodeni tokom obuke i ispitivanja u vezi sa time", rekao je Okanović.

Prema njegovim rečima, mogli bi da budu odgovorni ne samo vozač koji je izazvao saobraćajnu nesreću "već i onaj koji ga je u auto školi obučavao i onaj ko je na ispitu dozvolio da takav vozač prođe".

 

"Uvođenje informacionog sistema je apsolutno pozitivna stavar i time će biti omogućeno i da se 'uvežu' vozač i instruktor koji ga je obučavao. Ta evidencija,

Pogledajte ponudu sajta mobile.de na srpskom jeziku.

koja sada ne postoji, mora da bude veoma precizna i da prati vozača od prvog časa obuke kako bi se moglo pravovremeno reagovati u slučaju prekršaja ili saobraćajne nezgode", rekao je zamenik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Jovica Vasiljević.

 

Vasiljević je naveo i da trenutno ne postoji ni evidencija koliko ima vozača u Srbiji i kojih kategorija, kao ni pravilnik o zdravstvenoj sposobnosti vozača kojima bude oduzeta pa vraćena dozvola.

Uprava saobraćajne policije MUP-a, u saradnji sa Upravom za digitalnu agendu radi na izradi informaciong sistema kojim će biti obuhvaćene sve auto škole i vozači.

 

"U informacionom sistemu predviđene sve mogućnosti koje sprečavaju brojne

Pogledjate ponudu polovnjaka na sajtu Mojauto.rs

zloupotrebe", rekao je ranije Tanjugu Branimir Pejović iz MUP-a. On je najavio i i da će "za razliku od sadašnjih evidencija koje se vode u auto školama u pisanoj formi svi podaci o osposobljavanju kandidata za vozače biti smešteni u centralnoj bazi MUP-a".

 

"To će praktično biti dosijei vozača gde će se znati o svakom vozaču sve - o prekršajima... i drugim bitnim podacima od početka osposobljavanja i tokom vozačkog veka", rekao je Pejović.

Povezane teme: Vozački dosije, Obuka vožnje, Vozačka dozvola, Saobraćajna nesreća

Poslednji komentari

analiza
Utorak, 26. 08. 2014. 11:33h
neregistrovan korisnik
Sve ovo retroaktivno sa analizom može samo pretstavljati osnovu naučnog rada.Glupost je nevidjena izjaviti "da može odgovarati instruktor koji ga je obučavao..."i sl.Nepristrasan rad policije i najlošiji zakon učiniće delotvornim.Sve dok narod prepričava korupcionaške i kumovske situacije sa policijom teško nama.
ivan
Ponedeljak, 25. 08. 2014. 18:45h
neregistrovan korisnik
Izvinite molim vas!!!!.Koliko vi jezika tecno govorite pa malo pomesate gramatiku.???Ovde se radi o komentarima koji nesto koriste nekome,a ne o blejacima koji su inace naj pametniji.
druze
Nedelja, 24. 08. 2014. 06:08h
neregistrovan korisnik
ti bih?
Marko
Nedelja, 24. 08. 2014. 00:07h
neregistrovan korisnik
Jedna rec, sest slova, SRBIJA
druze
Nedelja, 24. 08. 2014. 00:05h
neregistrovan korisnik
jos jedna prazna prica
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»