"Golf 8" stiže 2019!

Iako naredna generacija popularnog "golfa" stiže tek za 5 godina, Folksvagen je već počeo razvoj novih tehnologija koje će se naći u velikanu hečbek segmenta.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Umetnička vizija osme generacije "golfa"

Zbog novih zakona Evropske unije o emisiji CO2, koji će na snagu stupiti 2020,

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

inženjeri će morati dobrano da se potrude da svoj najprodavaniji model prilagode novim propisima.

 

Izvori bliski nemačkom gigantu kažu da će 8. generacija "golfa" uzor u aerodinamičkim rešenjima tražiti u futurističkom "XL1" modelu što bi moglo da znači niži model u odnosu na aktuelni, međutim, dizajn će se držati oprobanog, prepoznatljivog izgleda.

Folksvagen "XL 1"

Za bazu će se koristiti "MQB" platforma, ukupna težina će biti manja od 1100kg, a od novih tehnologija se očekuju:

 

Pogledajte ponudu polovnih "golfova" na sajtu Mojauto.rs

- "Flywheel system" koji Volvo uveliko razvija, a služi za pokretanje zadnjih točkova na automobilu sa prednjim pogonom. Sistem takođe skladišti suvišnu energiju i mogao bi da omogući dodatnih 40KS.

 

- "Coasting" tehnologija se očekuje kroz celu Folksvagenovu gamu u narednih nekoliko godina, a podrazumeva gašenje motora prilikom usporavanja i vožnje nizbrdo.

 

- Električni turbo punjači će najviše pomoći manjim agregatima time što će duvati vazduh kroz turbo dok motor usporava. Ovo će pripremiti turbo za maksimalni pogon čim se pedala gasa pritisne.

Povezane teme: Golf, Folksvagen, Hečbek, Folksvagen Golf

Poslednji komentari

Dejan
Petak, 22. 08. 2014. 21:36h
neregistrovan korisnik
Ovo je pisao casopis a ne ja !!! U fiat grupi kese nisu sestre, to dobro zapamti , to je tvoja lepa zelja da alfa pravi gubitke a ostali da popunjavaju rupe, tu ekonomiju nigde jos nisam video...
brera
Četvrtak, 21. 08. 2014. 20:51h
neregistrovan korisnik
ne prljaju ruke oni, svi su u istom vlasnistvu tj fiatovom isto kao sto je audi uzeo motor iz lamba tako mogu i ovi. i na kraju dosadan si vise, svakom ko ne voli nemacka vozila moras da odgovoris, aj da kazes nesto pametno, nego lupas gluposti u vecini komentara
golf2
Četvrtak, 21. 08. 2014. 02:36h
neregistrovan korisnik
izdao si me
Dejan
Sreda, 20. 08. 2014. 21:34h
neregistrovan korisnik
Onda dalje ukucaj ,, alfa pod lupom,, ili : Da lepota ne donosi profit u svetu automobila je najbolji dokaz Alfa Romeo. Naime, Fiatova divizija matičnoj kompaniji donosi godišnje gubitke koji se mere stotinama miliona evra. Prodaja je već dugo u padu, i to ne samo tokom vladajuće krize. Alfa je prodala 2000. godine 203 000 automobila, a prošle godine tek 103 000 !!! Posledica negativne Alfine ekonomije je da je šef Fiata, Sergio Marchionne naredio potpuno revidiranje marke, sa dva smera preduzimanja potrebnih koraka da bi se došlo do pozitivnih rezultata. Prvi predviđa blisko integrisanje Alfe sa Chryslerovim platformama u budućnosti, a drugi potpuno prekidanje investiranja, što bi ostavilo MiTo i novu Giuliettu da se bore i za „balast“ u vidu 159, Brere, Spidera i GT-a. Dal da se smejes ili zaplaces, kakav Ferrari i Maserati, nece oni da prljaju ruke sa ne znam skim !!!!
Nenad-G
Sreda, 20. 08. 2014. 14:47h
neregistrovan korisnik
Golf 8 izgleda u ovom momentu sasvim prosecno.Nikakva revolucija ovde nije ni na pomolu,a kamoli u 2019.Golf je nekada bio olicenje vozila u srednjoj klasi.Sudeci po zadnjim modelima svi su ga stigli,a po ovom novom za2019 vecina od konkurencije ce ga i prestici
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»