Novi "volvo XC90" - jedan od najbezbednijih automobila na svetu Video

Novi "volvo XC90", koji će svetsku premijeru doživeti u avgustu, nudiće najobuhvatniji i tehnološki najnapredniji standardni paket sigurnosnih sistema u automobilskoj industriji današnjice. Novi sistemi će švedsku kompaniju značajno približiti njihovom cilju da do 2020. godine stvore "automobil u kojem je nemoguće poginuti".

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Standardni sigurnosni paket novog "volvoa XC90" podrazumevaće i dva potpuno nova sistema - zaštitu od skretanja sa puta i automatsko kočenje na raskrsnicama.

Prvi od ovih sistema, "Run-off road protection" ili zaštita od skretanja sa puta

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

smišljen je kako bi se putnici dodatno zaštitili prilikom sletanja automobila sa kolovoza. On podrazumeva zatezanje prednjih sigurnosnih pojaseva kako bi putnici ostali na svojim mestima, a tu je i dodatni sistem između sedišta i rama sedišta, koji služi za apsorbovnaje vertikalnih sila prilikom nesreće.

Tu su i tradicionalni sigurnosni sistemi poput "Lane Keeping Aid"-a koji održava

Pogledajte ponudu sajta mobile.de na srpskom jeziku.

automobil u traci, "Driver Alert Control", koji upozorava vozača na umor i koncentraciju, kao i "Rest Stop Guidance" koji navodi vozača na najbliže odmorište.

Drugi debitantski sigurnosni sistem je "Auto brake at intersections" ili

Pogledajte ponudu polovnih Volvoa na sajtu Mojauto.rs

automatsko kočenje na raskrsnicma. Ovaj novitet je uveden kao odgovor na jedan od najčešćih scenarija u gradskoj vožnji, tj. prometnim raskrsnicama. Novi "volvo XC90" će moći da detektuje potencijalni sudar i automatski ukoči kako bi ga izbegao.

Vlasnici novog "volvoa XC90" će takođe biti bezbedniji kada dođe do udara u

Pogledajte ponudu polovnjaka na sajtu Mojauto.rs

zadnji deo vozila. Radari na zadnjem delu automobila detektuju opasnost i šalju signal za zatezanje sigurnosnih pojaseva. Svetlo upozorenja se takođe pali kako bi se upozorio vozač nadolazećeg vozila, a aktiviraju se i kočnice radi ublažavanja siline udara.

Osim ovih, tu su još i sistemi protiv prevrtanja, autonomno kočenje prilikog gradske vožnje, detekcija saobraćajnih znakova i njihovo predstavljanje na kontrolnoj tabli, upozorenje za vozila koja se nalaze u mrtvom uglu, asistencija vožnje u koloni.

Koliko god zvučao neverovatno, nakon svih ovih noviteta, Volvoov plan da do 2020. godine stvore "automobil u kome je nemoguće poginuti" deluje skoro opipljivo, a nama ostaje da sa nestrpljenjem očekujemo avgust i premijeru jednog od najbezbednijih automobila sadašnjice.


VIDEO>Sigurnosni sistemi "volvoa XC90":

Povezane teme: Volvo, Sigurnosni sistemi, Volvo XC90

Poslednji komentari

Dado
Nedelja, 27. 07. 2014. 08:56h
neregistrovan korisnik
Kaze da radari straga detektuju mogucnost sudara i aktiviraju kocnice da ublaze udar. Pa zar nije jaci udar u zaustavljeno vozilo nego u ono koje se kotrlja? Ja cekao da skrenem da skrenem ulevo i kad sam cuo skripu kocnica kamioneta otpustim kocnice i kad me lupio, auto se otkotrljalo par metara. Posledica je malo savijen vezni lim. Sta bi bilo da sam imao stisnute kocnice?
Peugeot-407
Petak, 25. 07. 2014. 02:59h
neregistrovan korisnik
Super je volvo , vozio s80 novi. Sta reci osim odlican. Ja vozim 407 koji je isto po pitanju bezbednosti odlican, video slupan 407 kabina citava unutra sve okay, a spolja za baciti. To su novi sistemi karoserije. Pozdrav
Alo
Četvrtak, 24. 07. 2014. 22:03h
neregistrovan korisnik
Vozim Civic Coupe.
V70D5
Četvrtak, 24. 07. 2014. 15:56h
neregistrovan korisnik
kinezi jesi vlasnici, ali volvo ima fabrike SAMO u Švedskoj i prave ga SAMO Švedjani. A oni pojma nemaju šta je kvalitet :-) Audi je nemac pa ga prave Mađari, Slovaci, Meksikanci i pomalo Nemci.
Alfa
Četvrtak, 24. 07. 2014. 14:31h
neregistrovan korisnik
Na osnovu cega si ti zakljucio/la da ja pisem o preticanju?
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»